Predrag Kon printscreen
Srbija

Kon: Ako se ne pooštre mere, postavlja se pitanje našeg ostanka u Kriznom štabu

Izvor: 
TV Prva Sre, 03/03/2021 - 10:24

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon izjavio da, ako se neke strože mere ne donesu, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom štabu.
 
On je za TV Prva rekao da se nova sednica štaba očekuje u četvrtak ili petak, a ako se na njoj ne donesu strože mere za koje se zalaže medicinski deo štaba, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom telu koje je formirala Vlada.
 
"Mora jasno da se zna zašto smo mi tamo prisutni. Ja razumem kompromis koji nije deo medicinske struke. Ali u medicini nema kompromisa i to pokušavamo da objasnimo", rekao je on odgovarajući na pitanje kakva odluka Kriznog štaba se očekuje kada se to telo ponovo sastane.
 
Dodao je da će na sastanku Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, koji će biti održan sutra ili u petak, tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana.
 
Još jednom je napomenuo da je situacija gora nego što je bila u novembru jer su jasno uočene promene u sojevima virusa koji su sada zarazniji.
 
On je još rekao i da je situacija u Beogradu katastrofalna i da će sistem pući ukoliko se mere, za koje kaže da su preblage, ne pooštre. 
 
Istakao da su oni koji su primili dve doze vakcine, ove sezone bezbedni.MarketingNajnovije vesti