Predrag Kon printscreen
Srbija

Kon: Ispraćaj patrijarha je rizik, sutra zvanično o novim merama

Izvor: 
FoNet/Beta Pet, 20/11/2020 - 19:37Veliki je rizik ispraćaj i sahrana partijarha Irineja, moja dužnost je da to kažem, takav skup nije epidemiološki prihvatljiv, ali ga niko ne može zabraniti, rekao je danas za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.
 
On je apelovao na sve koji će, uprkos upozorenjima, prisustvovati ispraćaju i sahrani patrijarha Irineja da koriste masku, da vode računa o distanci i da pokušaju da izbegnu svaku mogućnost zaražavanja.
 
"Takav skup nije epidemiološki prihvatljiv, ali je, sa druge strane, to nešto što niko ne može da zabrani", ocenio je Kon.
 
Kon je izjavio da je medicinski deo tog tela uputio premijerki Ani Brnabić predlog "rigoroznijih" mera od onih koje su na snazi i dodao da očekuje da će sutra biti zvanično saopšteno koje su to mere.
 
Kon je kazao da je medicinski deo Kriznog štaba na današnjoj sednici "insistirao da se ne može izaći sa sastanka bez rigoroznijih mera".
 
"Zato smo nastavili sa radom i napisali predlog koji je dostavljen predsednici Vlade Srbije i očekujem da će to sutra zvanično da se saopšti", kazao je epidemiolog za Radio televiziju Srbije.
 
Upitan da li je moguće da Vlada Srbije ne prihvati predlog novih mera, Kon je rekao da to "teško može da se desi".
 
Sveta zaupokojena Liturgija biće služena u nedelju 22. novembra u hramu Svetog Save na Vračaru sa početkom u 9 časova. U nastavku svete Liturgije biće služeno opelo, a telo patrijarhovo biće sahranjeno u kripti hrama Svetog Save, saopšteno je na portalu Srpske pravoslavne crkve.
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da na Kriznom štabu nije bilo priče o uvođenju policijskog časa, već o merama za prekid kontakata među građanima.
 MarketingNajnovije vesti