• Koncert Kralja Čačka u Abaziji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 20. juna, u 21 sat, u bioskopu Abazija na Paliću, uživo će nastupiti Kralj Čačka. Ovo će biti prvi koncert poznatog domaćeg kantautora i pesnika nakon višemesečne pauze, a ujedno i njegov prvi koncert na Paliću. 

    Cena ulaznica u pretprodaji je 700, a na dan koncerta 800 dinara i moguće ih je kupiti u kafeu Abazija na Paliću, kao i kafeima Slonček i Grunf u Subotici. 

    Ovim događajem Abazija započinje sezonu na obnovljenoj sceni letnjeg bioskopa na otvorenom.

    Povodom predstojećeg koncerta Kralj Čačka je rekao:  “Pošto sam prvi put sa bendom ovde, biće to standardan repertoar pesama sa prvog i drugog albuma, i par pesama koje još uvek nisu snimljene. Intimniji koncertni prostori mi više prijaju u ovoj fazi i nose poseban izazov dok je u otvorenijim festivalskim prostorima izazov potpuno drugačiji, pa se to ogleda u izboru pesama i načinu izvedbe”.

    Kralj Čačka je svestrani umetnik, pesnik, slikar i muzičar. Objavio je zbirku pesama „Na margini“ (Lom, 2016) i dva albuma „Zemlja snova“ (2016) i „Spusti svetlost na put“ (2018), oba za Pop Depresiju. Ovaj drugi album slušaoci radija 202 proglasili su najboljim u regionu za tu godinu. Kralj Čačka je i dobitnik nagrade „Strune od svetla“ za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Autor je – zajedno sa bratom Markom – originalne muzike za filmove „Poslednja avantura Kaktus Bate“ (2018) reditelja Đorđa Markovića i „Realna priča“ (2019) reditelja Gordana Kičića. 

    Kralja Čačka na koncertima prate Marko Marić (električna gitara i klavir), Miladin Stojković (kontrabas i električni bas) i Filip Tančić (bubanj i perkusije).

    Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, bluza, rokenrola i šansona, a Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

    U subotu, 20. juna, u 21 sat, u bioskopu Abazija na Paliću, uživo će nastupiti Kralj Čačka. Ovo će biti prvi koncert poznatog domaćeg kantautora i pesnika nakon višemesečne pauze, a ujedno i njegov prvi koncert na Paliću. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]