Bager protest prontscreen (twitter)
Srbija

Kreni-promeni: MUP-u ponuđeno da se omogući prolaz hitnih službi tokom blokada

Izvor: 
021.rs Čet, 02/12/2021 - 20:44Pokret Kreni-promeni saopštio je da je MUP-u Republike Srbije izvršena prijava skupa u subotu u 14h, kao i da im je ponuđeno da se u saradnji sa građanima omogući nesmetan prolaz hitnih službi.

To se pre svega odnosi na bolniča i vatrogasna kola tokom najavljene blokade puteva u Srbiji.

"Na taj način možemo imati mirne i dostojanstvene proteste, ali i izbeći bilo kakve sukobe. Ukoliko nadležni odbiju ovu ponudu, svu odgovornost za bilo kakve incidente snosiće MUP", navodi se u saopštenju.

Od blokada se neće odustati osim u slučaju povlačenja Zakona o eksproprijaciji i izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, navode iz pokreta.

"Napominjemo Advokatska komora je takođe tražila od predsednika da ne potpisuje Zakon o eksproprijaciji, a predsednik republike Srbije je i sam u Hit tvitu pre nego što je znao da je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, rekao da uvođenje taksi jeste problem. Ako takse jesu problem, hajde da ih ukinemo", navodi se u saopštenju.

Podsećamo, ekološki ustanak objavio je ranije danas spisak svih lokacija u Beogradu i Srbiji koje će biti blokirane tokom protesta u subotu, 4. decembra, zbog donošenja zakona o referendumu i eksproprijaciji.

 
MarketingNajnovije vesti