• KRIK: Agencija proverava imovinu sudije Savića koji gradi apartmane na Kopaoniku, sudio Canetu Subotiću i Joci Amsterdamu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je vanrednu proveru imovine sudije Apelacionog suda u Beogradu Zorana Savića, koji je investirao u izgradnju 13 apartmana na Kopaoniku i koji sa suprugom poseduje nekretnine vredne više od 1,2 miliona evra, preneo je danas istraživački portal KRIK.

     

    U odgovoru na pitanja novinara KRIK-a, Agencija je navela da do sada nije proveravala izveštaje o imovini i prihodima sudije Savića, ali da je 12. novembra pokrenuta vanredna provera koja se pokreće po službenoj dužnosti kada postoje podaci koji ukazuju na razliku u prijavljenom i realnom stanju imovine i prihoda.
     
    Vila, prema proceni agencije za nekretnine koju je angažovao KRIK, vredi više od milion evra. Sudija Savić je jedan apartman zadržao i vodi se na njegovo ime, a ostale je prodao za ukupno više od pola miliona evra. Nije poznato koje je poreklo novca koji je sudija uložio u izgradnju „Pahulje“.
     
    Osim apartmana na Kopaoniku, kako je KRIK ranije otkrio, Savić sa suprugom Snežanom Savić-Sabljić, koja je takođe sudija, poseduje još vrednih nekretnina. 
     
    Kupili su dva stana u istoj zgradi u centru Beograda pre nego što je sudija počeo gradnju apartmana na poznatoj planini. Sudija ima još jedan stan u centru Beograda, a njegova supruga vikendicu kod Avale. 
     
    Portal je ranije izveštavao da taj sudija i njegova supruga poseduju imovinu koja znatno premašuje njihova primanja i koju bi od njihovih sudijskih plata mogli da steknu tek ako štede duže od 25 godina.
     
    Savić je tokom dugogodišnje karijere odlučivao u nekim od najznačajnijih sudskih postupaka u zemlji kao što je oslobađanje kontroverznog biznismena Stanka Subotića za šverc cigareta, zatim u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića a KRIK navodi da je bio član veća koje je potvrdilo osuđujuću presudu pripadncima zemunskog klana, ali i među sudijama koje su ukinule oslobađajuću presudu Željku Maksimoviću Maki za ubistvo policijskog generala Boška Buhe.
     
    Savić je predsedavao veću koje je oborilo osuđujuću presudu bivšem ministru životne sredine Oliveru Duliću, kao i u onom koje je ukinulo presudu bivšem direktoru Železnica Srbije Milanku Šarančiću kojom je bio osuđen na pet godina zatvora.
     
    Više o imovini sudije Savića i apartmanima na Kopaoniku pročitajte OVDE.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija