• MEDIJI: Vučiću stavljen na sto papir sa priznanjem Kosova?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na početku sastanka u Beloj kući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen je papir po kojem Srbija danas treba da prizna Kosovo, objavili su B92 i Blic.

    – Sve je pripremljeno unapred, Albanci su sve znali – kaže izvor „Blica“ iz diplomatskih krugova u Vašingtonu, a isto prenosi i B92.

    „Blic“ nije uspeo da stupi u kontakt ni sa kim iz delegacije predsednika Srbije, kako bi dobio potvrdu ove informacije.

    Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je u direktnom obraćanju iz Vašingtona da je pritisak na srpsku delegaciju ogroman, piše Blic.

    – Dobili smo nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa Prištinom. Bilo je 16 tačaka na papiru, na stolu, od kojih 10 tačka podrazumeva medjusobno priznanje. Od dvadesetak prisutnih ljudi, ne samo Albanaca, na svaku reč naše delegacije reaguju veoma agresivno, protiv nas – rekao je ministar.

    On je rekao da se predsednik bori i da će se boriti do kraja, jer „predaja nije opcija“.

    – Mi smo došli sa idejom da razgovramo da podignemo ekonomiju celog reiona, da investiramo 3-4 miliona evra u insfrasturkuru, poljoprivredu, mala i srednj preduzeća, a onda dobijemo tačku koja se odnosi na međusobno priznanje – rekao je Mali i dodao da su neke stvari jednostavno neprihvatljive.

    Mali je kazao da je bilo veoma malo ekonomskih tema.

    – Tačka 10 odnosi se na medjusobno priznanje. Ima i ekonomskih tema i one koje se odnose na infrastrukturu, autoput, železnice, pomoći malim i srednjim preduzećima kako bi se podigla ekonomija celog region. Ogroman pritisak“- kazao je on.

     

    Na početku sastanka u Beloj kući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen je papir po kojem Srbija danas treba da prizna Kosovo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija