• Mini raspust za sve đake osnovnih i srednjih škola i u Vojvodini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Svi đaci osnovnih i srednjih škola biće na jesenjem raspustu tri dana, saopštila je članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.
     
    Ona je navela da će 11, 12. i 13. novembar biti neradni za sve škole, što nije bio prvobitan plan.
     
    Đaci u osnovnim i srednjim školama imaće mini-odmor u trajanju od tri dana, počev od 11. novembra. Prvobitno je trebalo da na raspust idu samo osnovci, ali odlučili smo da na raspust idu i deca iz srednjih škola, na podruju centrale Srbije i Vojvodine„, rekla je ona.

    Iz Pokrajinske vlade takođe je stiglo saopštenje, i u njemu se kaže da učenici neće ići u školu 12. i 13. novembra.

    – U skladu sa merama koje je doneo Krizni štab za suzbijanje korona virusa, a zbog trenutne nepovoljne epidemiološke situacije, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš doneo je odluku da se vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama neće realizovati ni na teritoriji AP Vojvodine dana 12. i 13. novembra 2020. godine, saopšteno je iz Pokrajinske vlade

    O načinu nadoknade propuštenog vaspitno – obrazovnog rada škole će biti naknadno obaveštene, kažu iz Vlade Vojvodine.

     
    Prvi radni dan za sve đake biće ponedeljak, 16. novembar.
     
    Od početka školske godine virus je potvrđen kod 708 đaka. Darija Kisić Tepavčević je rekla da se uglavnom radi o zaražavanjeu van školske sredine, ali da je u pojedinačnim slučajevima došlo do prenošenja unutar škole.
     
    U ovom momentu oko 200 đaka pohađa onlajn nastavu.
     

    Svi đaci osnovnih i srednjih škola biće na jesenjem raspustu tri dana, saopštila je članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija