Učionica Foto: pxhere
Srbija

Ministar prosvete o tome zašto je ove godine zimski raspust u celoj Srbiji u približno isto vreme

Izvor: 
Zelena učionica Pet, 30/07/2021 - 09:00Godinama unazad školski kalendar se za đake u Vojvodini i one u Srbiji bitno razlikovao. Zimski raspust su deca u Vojvodini imala u januaru, dok je za đake u ostatku Srbije za zimski predah bio rezervisan februar.

Ove godine, zbog epidemije korona virusa, imali smo jedinstveni zimski raspust. Prema kalendaru za predstojeću školsku godinu, predviđeno je takođe da raspusti u Vojvodini i ostatku Srbije budu u približno isto vreme, piše Zelena učionica.

Komentarišući ovu situaciju, ministar prosvete Branko Ružić tvrdi da to nikako nije najava nove “korona godine”.

“Nelogično je da u jednoj istoj državi deca koja idu na sankanje na Zlatibor, Staru planinu, Kopaonik, Frušku goru ili gde god, u različitim vremenskim periodima odlaze na te raspuste i nisu u poziciji da se upoznaju. To je jedan od motiva da baren približimo to vreme odmora.”

Ministar je govorio i o povećanju plata prosvetnim radnicima i naglasio da smo prethodnih godina zahvaljujući odgovornom pristupu imali sektorska povećanja.

“U kovid godini to nije bilo moguće u toj meri, ali se o tome razmišlja, pre svega u Ministarstvu finansija koje je nadležno za to. I to ne samo u prosveti, već i u ostalim sektorima.” – rekao je Branko Ružić.
MarketingNajnovije vesti