Foto: Vojska Srbije
Srbija

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za stipendije

Izvor: 
FoNet Pet, 18/09/2020 - 15:42

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 76 učeničkih stipendija za školsku 2020/2021 godinu, na koji mogu da se prijave učenici mašinske, elektrotehničke i poljoprivredne srednje škole.

Konkurs je otvoren do 30. septembra i raspisan je za učenike četvrte, treće ili druge godine srednjih škola, a predviđeno je sa kojih obrazovnih profila učenici mogu da konkurišu.

Visina stipendije u školskoj 2020/2021 godini je za učenike četvrtog razreda srednje škole 25.000 dinara mesečno, trećeg 20.000, a drugog 15.000 dinara mesečno. Po završetku školovanja, a potom i odgovarajuće vojne obuke sa oružjem, učenici će biti primljeni u profesionalnu vojnu službu kao podoficiri u mesta službovanja - Beograd, Lađevci, Niš, Batajnica, Zuce, Pančevo, Novi Sad, Jakovo, Stari Banovci, Kačarevo, Užice i Sombor. Status podoficira u RV i PVO omogućava zaposlenje na neodređeni period, mogućnost stalnog usavršavanja i napredovanja u karijeri, beneficirani radni staž, sigurnu zdravstvenu zaštitu i stalnu zaradu.

Stipendija se dodeljuje pod uslovom da učenik prihvati da stupi u Vojsku Srbije i da ostane u službi najmanje dvostruko vreme trajanja stipendiranja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
MarketingNajnovije vesti