• Najduži policijski čas počinje danas u 17 časova

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, koji će trajati dva i po dana, odnosno 60 sati, počinje danas u 17 časova.
     
    Zabrana kretanja važiće do ponedeljka u 5 časa.
     
    Prema poslednjim podacima broj zaraženih virusom korona u Srbiji je 2.867 obolelih, dok je preminulo 66 osoba.
     
    Vlada Srbije i Krizni štab su odlučili da pooštre mere u socijalnom distanciranju. Kako je objašnjeno prilikom uvođenja novih mera, na to su se odlučili jer su prethodni vikendi pokazali da su subota i nedelja dani kada je na ulicama, u parkovima, i izletištima poprilična gužva, jer građani, kako su naveli, ne poštuju pozive da i van policijskog časa ostanu kod kuće, osim onih koji rade i koji idu u nabavku.
     
    Iako je prvobitno rečeno da bi ova mera mogla dapodrazumeva samo Beograd i Niš, na kraju je odlučeno da važi za celu Srbiju.
     
    Tokom 60 sati policijskog časa biće zatvorene prodavnice, pekare, apoteke i ostale uslužne delatnosti, baš kako je i do sada bio slučaj. Kupovinu svih neophodnih potrepština građani mogu da obave još danas do 15 časova, kada se zatvara većina marketa i apoteka.
     
    Stariji od 65 godina u kupovinu su mogli jutros od 4 do 7 časova, umesto subotom kako je to bilo proteklog vikenda. Nakon toga prostor se dezinfikuje i rafovi pune za naredne kupce.
     
    S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakog dana između 23 časa i jedan čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.
     
    Onoga trenutka kada počne policijski čas, u petak u 17 časova, na ulicama će moći da budu samo oni koji imaju specijalne dozvole za rad. Da se kreću u to vreme, mogu samo oni koji moraju da rade kako bi bilo obezbeđeno funkcionisanje svakodnevnog života, ali za to im je potrebna posebna dozvola za kretanje, kao i radni nalog poslodavca. Dozvole za kretanje mogu dobiti i građani koji brinu o drugima.
     
    Dozvole za kretanje mogu dobiti i privrednici, te poljoprivrednici zbog setve i neodložnih radova u polju. Kako bi završili sve svoje poslove oni će moći da ostaju na svojim njivama, voćnjacima, vinogradima… i tokom policijskog časa, ukoliko prethodno apliciraju za dozvolu elektronskim putem.
     
    Bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe treba da se jave u svoj Dom zdravlja u slučaju sumnje na korona virus i nikako ne treba da odlažu odlazak, a svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom.
     
    Vlada Srbije juče je saopštila da će nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom Covid-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.
     
    Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici„, stoji u saopštenju vlade.
     

    Najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, koji će trajati dva i po dana, odnosno 60 sati, počinje danas u 17 časova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]