• Nova platforma za prevenciju zlostavljanja dece na internetu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Centar za prava deteta predstavio je novu platformu http://tvojaprava.cpd.org.rs/sigurnostnainternetu.html prilagođenu deci, na kojoj se nalaze relevantne informacije koje se odnose na prevenciju i zaštitu dece od seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja na internetu.

    Cilj je da se uz pomoć te platforme deca informišu o procedurama, praksi i savetima kako da prepoznaju onlajn rizike, kako da reaguju, kao i kome mogu da se obrate za pomoć i podršku.

    Na platformi su takođe dostupne informacije o Konvenciji Saveta Evrope o zaštiti dece od seksualnog iskorišćavanja i seksualnog zlostavljanja koja, kako se ističe, predstavlja značajan korak napred u prevenciji seksualnih delikata nad decom, procesuiranju učinioca i zaštite dece žrtava.

    Centar za prava deteta je u izradu sadržaja platforme uključio članove i članice Kluba koji su dali svoje predloge i komentare na sadržaj i prepoznali da je važno da se upozori na ove rizike, jer se svakodnevno suočavaju sa njima na internetu.

    Deca koja su ohrabrena da se informišu o ovim temama i izraze svoje mišljenje su manje ranjiva i mogu bolje da se zaštite od rizika, navode iz ovog centra.

    Zato Centar za prava deteta aktivno uključuje članove i članice Kluba DX u proces prevencije i zaštite od seksualnog iskorišćavanja i zloupotrebe.

    Ova digitalna platforma izrađena je u okviru projekta „Jačanje mehanizama za prevenciju i zaštitu dece od seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja na internetu“ koji sprovodi Centar za prava deteta uz podršku Saveta Evrope i finansijsku podršku Fonda za okončanje nasilja nad decom.

    Centar za prava deteta predstavio je novu platformu <http://tvojaprava.cpd.org.rs/sigurnostnainternetu.html> prilagođenu deci, na kojoj se nalaze relevantne informacije koje se odnose na prevenciju i zaštitu dece od seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja na internetu.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]