Foto: pexels
Srbija

Novac od ekskurzija bi mogao da bude pretvoren u vaučere

Izvor: 
Tanjug Sre, 29/04/2020 - 12:32

Novac koji su roditelji uplatili za đačke ekskurzije najverovatnije će biti moguće pretvoriti u vaučere koji mogu da se potroše za letovanje ili prebace za sledeću školsku godinu, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević za Tanjug.

Svaka škola je pravno lice i kao takva sklapa ugovor sa turističkom agencijom, pa će krajnji dogovor biti postignut između roditelja i agencije, a ministarstvo je ovo ponudilo kao jedno od mogućih rešenja, rekao je ministar Šarčević.

"Mi nudimo neke preporuke i rešenja u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Jutom. Jedan od predloga je da se uplaćen novac pretvori u vaučere koji mogu da se potroše za letovanje ili da se prebace za narednu školsku godinu", kaže Šarčević.

Izvesno je da, poručuje ministar, đačkih ekskurzija do leta neće biti, a od sledeće školske godine putovaće se isključivo u zemlji.

"Ekskurzije maturanata srednjih škola, koje su uglavnom bile u inostranstvu, biće planirane u Srbiji. Na to svakako insistiramo i to je nešto što nećemo da dozvolimo. Kada će biti izvodljivo da se ponovo putuje u inostranstvo - videćemo, to zavisi od razvoja događaja na jesen", rekao je Šarčević.
MarketingNajnovije vesti