• Objavljeni uslovi za ulazak državljana Srbije u Crnu Goru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore odlučilo je da otvori granice za državljane zemalja regiona i SAD uz tri uslova.

    NKT je objavilo konkretne uslove za ulazak u Crnu Goru.

    U predlogu IJZ navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo obolevanja od novog koronavirusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja.

    Vlada Crne Gore večeras je saopštila sledeće:

    “Rezidenti Sjedinjenih Američkih Država, Republike Srbije, Republike Kosova, Republike Albanije Bosne i Hercegovine i Republike Severne Makedonije kao i državljani naše zemlje koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz sledeće uslove:

    1. Da poseduju negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitijela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom;

    2. Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru;

    3. Da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

    Obaveza posedovanja testa iz st. 2, 3 i 4 ovog člana ne odnosi se na djecu do navršene pete godine života”.

    Takođe, navodi se da rezidenti država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, Kosovo, Albanija, BiH i Severna Makedonija) pod jednakim navedenim uslovima kao i rezidenti navedenih. Takođe NKT je donelo odluku da dosadašnju dozvolu rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i i sl.), do 24:00 produži za sat – do 01:00.

    Sve mere stupaju na snagu 15. avgusta 2020. godine u 00:00.

    Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti pozvalo je građane Crne Gore i strance koji borave u zemlji, da se pridržavaju svih epidemioloških mera.

     

    Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore odlučilo je da otvori granice za državljane zemalja regiona i SAD uz tri uslova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija