• OI: Basketaši startovali pobedom, Stojanović u drugom kolu, dvojac bez kormilara u polufinalu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković, plasirao se danas u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.
     
    Vasić i Mačković su u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeli treće mesto s rezultatom 6:43,18 minuta, što je bilo dovoljno za direktan plasman u polufinale.
     
    Oni su sjajno odveslali trku, s obzirom na to da prve dve nedelje jula nisu mogli ni da izlaze na vodu, ni da treniraju zajedno nakon što je Vasić bio pozitivan na korona virus po dolasku u Tokio.
     
    Vasić i Mačković su sporije ušli u trku, bili su peti posle 500 metara, ali su na polovini staze pretekli posade iz Španije i Južne Afrike i do kraja zadržali treću poziciju koja ih je odvela direktno u polufinale.
     
    Prvo mesto u prvoj, od tri kvalifikacione grupe, osvojila je ekipa Rumunije (6:33,86), dok je drugo vreme imala ekipa Holandije (6:36,42).
     
    Polufinalne trke na programu su u utorak.
     
    Srpska teniserka Nina Stojanović plasirala se danas u drugo kolo Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je pobedila Japanku Nao Hibino sa 6:3, 6:3.
     
    Meč Stojanović i Hibino, 90. i 77. teniserke sveta, trajao je nešto manje od sat i po. Stojanović je slabije počela meč, izgubila je servis u četvrtom gemu (1:3), ali je nakon toga vezala pet gemova i povela sa 1:0 u setovima.
     
    Srpska teniserka je u četvrtom gemu drugog seta napravila brejk i taj jedan brejk joj je bio dovoljan za pobedu i plasman u drugo kolo.
     
    Stojanović će u drugom kolu igrati protiv pobednice meča Marija Sakari Anet Kontavejt.
     
    Srpske reprezentativke u streljaštvu Andrea Arsović i Sanja Vukašinović nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini vazdušna puška.
     
    Arsović je kvalifikacije završila na 29. poziciji sa 623,3 kruga, dok je Vukašinović bila 44. sa pogođenih 617,8 krugova. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Norvežanka Džanet Heg Dueštad koja je sa 632,9 krugova postavila novi olimpijski rekord.
     
    Finale u ovoj disciplini na programu je kasnije danas.
     
    Reprezentativka Srbije u džudou Milica Nikolić nije uspela danas da se plasira u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju u kategoriji do 48 kilograma.
     
    Nikolić je u osmini finala poražena vazarijem od Ukrajinke Darije Bilodid.
     
    Prethodno je srpska reprezentativka na startu takmičenja pobedila šampionku Evrope, Francuskinju Širin Bukli iponom.
     
    Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović poražena je danas u prvom kolu Olimpijskih igara u Tokiju u kategoriji do 49 kilograma.
     
    Olimpijska vicešampionka iz Rio de Žaneira izgubila je od Adrijane Serezo Iglesijas iz Španije sa 12:4.
     
    Prva runda zavšena je 0:0, da bi Serezo Iglesijas naredne dve dobila sa 5:2, odnosno 7:2.
     
    I pored poraza, Bogdanović i dalje ima šansu da se bori za bronzu na Igrama u Tokiju. Za to je potrebno da se Adrijana Serezo Iglesijas plasira u finale i tako „pošalje“ srpsku reprezentativku u repasaž.
     
    Muška reprezentacija Srbije u basketu 3×3 pobedom je počela takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je danas slavila protiv selekcije Kine sa 22:13.
     
    Najefikasniji u timu Srbije bio je Dušan Domović Bulut sa 11 poena, po četiri su postigli Dejan Majstorović i Mihailo Vasić, dok je Aleksandar Ratkov meč završio sa tri poena.
     
    Basketaši Srbije danas od 8.25 igraju drugi meč grupne faze, a protivnik će im biti reprezentacija Holandije.
     
    Reprezentacija Srbije će sutra igrati protiv Poljske i Belgije, a u ponedeljak protiv Japana i Letonije.
     
    Poslednji meč na turniru, u okviru preliminarnog dela takmičenja, Srbija će igra protiv reprezentacije Rusije 27. jula.
     
    Posle takmičenja po jednokružnom bod sistemu, odnosno sedam odigranih utakmica, dve prvoplasirane ekipe direktno će se plasirati u polufinale, dok će se timovi od trećeg do šestog mesta razigravati za preostala dva mesta u polufinalu.
     

    Srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković, plasirao se danas u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija