Olimpijske igre Foto: needpix
Srbija

OI TOKIO: Mikec i Arunovićeva bili nadomak bronze

Izvor: 
SK Uto, 27/07/2021 - 08:49
Tandem Srbije Zorana Arunović Damir Mikec osvojio je četvrto mesto u miks takmičenju u disciplini vazdušni pištolj deset metara. U direktnom duelu srpski strelci su poraženi od Ukrajinaca 16:12.

Do tog duela za treće mesto Mikec i Arunović su morali da pucaju u kvalifikacijama gde su tesno prošli u drugu rundu, a zatim su iz druge uspeli da obezbede dvoboj sa Ukrajincima.

 

„Da smo u ovom momentu mogli da napravimo bolji rezultat, napravili bi ga. Svakako smo potvrdili kvalitet zauzimanjem četvrte pozicije na najvećem svetskom takmičenju. U prvom delu kvalifikacija smo iza sebe ostavili izuzetno kvalitetne reprezentacije i potvrdili da smo uigrana ekipa. Nažalost, danas nije bio taj dan. Poredak je isti kao i na Svetskom prvenstvu, Kina, Rusija, Ukrajina i mi. SP se održavalo pre tri godine, što znači da držimo nivo takmičarskog nastupa, iako nam je ovo bila premijera na Olimpijskim igrama. Napravili smo dobar posao, nažalost falila je samo završnica. Čestitam timu Ukrajine koji je bio bolji za nijansu„, rekla je Zorana Arunović koja je po drugi put u karjieri četvrta na Olimpijskim igrama.

Pokušavam da sumiram utiske sa današnjeg takmičenja. Imao sam veliku želju za osvajanjem ove medalje. Kvalitetan smo tim, jako smo se dobro borili u kvalifikacijama. Pokazali smo da pripadamo samom svetskom vrhu. U finalu smo se vraćali u nekoliko navrata. Mislim da sam i ja lično mogao da pružim više, trebaće mi malo vremena da sve procesuiram. Žao nam je što danas nismo pobedili Ukrajince, stari su nam dužnici, ali to je sport, kazao je Damir Mikec.

 

 
MarketingNajnovije vesti