Aleksandar Vučić
Srbija

Osude pretnje smrću predsedniku Srbije

Izvor: 
Tanjug Sre, 02/06/2021 - 10:30Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, osudila je danas pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućene preko društvenih mreža.

"Svako ima pravo na svoje stavove, da se slaže ili ne slaže sa nečijom politikom, ali kad neko preti metkom predsedniku Srbije, to nije razlika u mišljenju, već govor mržnje i pretnja smrću. Nadležni organi moraju na ovakve pretnje da reaguju, posebno ako već imaju saznanja da iza njih stoje ljudi koji su počinioci više krivičnih dela", istakla je Mihajlovićeva u saopštenju.

Predsedniku Vučiću je na njegovom Instagram profilu upućena pretnja smrću. Prema saznanjima "Novosti", pretnje je uputila osoba koja je u bekstvu i na poternici i koja je izvršilac više krivičnih dela poput nelegalne trgovine narkoticima, teških krađa i više drugih krivičnih dela. 

Maja Gojković osudila je pretnje smrću predsedniku Aleksandru Vučiću

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković osudila je pretnje smrću koje su upućene predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na mreži Instagram.

"Najoštrije osuđujem pretnje smrću koje su upućene predsedniku Republike Srbije, posebno imajući u vidu saznanje da ih je uputilo lice koje je izvršilac više krivičnih dela. Pozivam sve nadležne organe da hitno reaguju na ove opasne pretnje.

Pokušaji da se i na ovakav način, pretnjama i zastrašivanjem, predsednik Vučić zaustavi u naporima da Srbija postane moderna, uređena i uspešna država zabrinjavaju svakog građanina Srbije, ali uverena sam da to neće pokolebati predsednika, koji je i sam ukazao više puta da je svestan svih rizika i opasnosti koje borba protiv kriminala nosi. Sigurna sam zato da ga ni ove poslednje pretnje, koliko god bile strašne, neće zaustaviti u odlučnoj nameri da se obračuna sa svim kriminalnim grupama kako bi svi oni koji su prekršili zakon, bez izuzetka, snosili krivičnu odgovornost.“
MarketingNajnovije vesti