Foto: Pikrepo
Srbija

Oteo devojku u Beogradu i krenuo ka Kruševcu, policija ga sustigla u Jagodini

Izvor: 
Tanjug Čet, 30/09/2021 - 08:27Muškarac iz Beograda uhapšen je zbog otmice.
 
Beograđanin Č. N. (30) se sumnjiči da je u utorak popodne u ulici Vojislava Ilića oteo svoju devojku M. A. (32) zaključao je u kolima i uputio se ka Kruševcu dok je ona zahtevala da je pusti.
Međutim, u saradnji dežurnog zamenika Prvog OJT-a u Beogradu sa policijskim službenicima PS Zvezdara i policijskim službenicima PU Jagodina, izvršena je opservacija kretanja vozila kojim je upravljao osumnjičeni, nakon čega je on uhapšen u Jagodini, a danas je priveden na saslušanje u beogradsko tužilaštvo.
 
On je na saslušanju delimično priznao izvršenje krivičnih dela prinuda i protivpravno lišenje slobode, nakon čega je tužilaštvo zatražilo od suda da mu odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.
 
Pritvor je predložen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
 
Č. N. se tereti da je u utorak oko 15:45 časova u Vojislava Ilića, u blizini tržnog centra "Beo šoping centar", nakon verbalne rasprave sa M. A, upotrebom fizičke snage, devojku nasilno ugurao u svoje vozilo na mesto suvozača, protivno njenoj volji zaključao vrata vozila sprečavajući je da izađe, nakon čega je startovao vozilo i krenuo ka Kruševcu, dok je oštećena sve vreme zahtevala od njega da je pusti da izađe iz vozila.
 
U daljem toku postupka, tužialštvo će u svojstvu svedoka ispitati oštećenu M. A. i svedoke koji su očevici krivičnopravnog događaja, eventualno narediti vršenje potrebnih veštačenja i preduzeti druge dokazne radnje za kojima se ukaže potreba.
 MarketingNajnovije vesti