• Otvoren Sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U prisustvu državnog vrha dana je otvoren 10. međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom otvaranja čestitao Beogradskom sajmu, Jugoimport SDPR-u i Ministarstvu odbrane na organizaciji ovog sajma, koji predstavlja izvanrednu promociju domaćeg znanja u oblasti odbrambene industrije.

    “Uspeli smo da vojsku i vojnu industriju u prethodnih nekoliko godina stavimo na onaj pijedestal narodnog poverenja koji im, ne samo zbog istorijskih zasluga, svakako pripada”, naglasio je on.

    Prema njegovim rečima, na pomenutom sajmu predstavljeni su istraživački razvojni, opitni i remontni kapaciteti Ministarstva odbrane i naše odbrambene industrije, najviši dometi fabrika iz grupacije odbrambene industrije Srbije, Jugoimporta i dela naših naučnoistraživačkih institucija čiji je zadatak opremanje naše vojske, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

    Predsednik Republike je ocenio da je važno da razvijamo našu odbrambenu industriju da bismo mogli da čuvamo mir i stabilnost i da ne bismo bili ponižavani i ugrožavani.

    On je ocenio da je teško suprotstaviti se velikim silama u promociji naoružanja i vojne opreme, ali da je važno da i po tom pitanju gradimo svoj put, da izaberemo one oblasti naoružanja u kojima možemo da se takmičimo sa najboljima.

    Nakon otvaranja sajma, Vučić je zajedno sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao izložbenu postavku u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

    Posebnu pažnju privuklo je novo borbeno vozilo pešadije „Lazanski“ sa daljinski upravljivom borbenom stanicom 57 milimetara, koje je dobilo ime po legendarnom vojnom novinaru, analitičaru i publicisti Miroslavu Lazanskom.

    Predsednik Republike, ministar odbrane i načelnik Generalštaba posetili su i štandove domaćih izlagača iz privatnog sektora i stranih kompanija koje su odlučile da predstave svoja dostignuća.

    Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode i usluge predstavlja ukupno 132 izlagača iz Srbije i 16 zemalja – Austrije, Bosne i Hercegovine, Kine, Kanade, Danske, Finske, Francuske, Nemačke, Hrvatske, Italije, Rusije, Slovenije, Švedske, Švajcarske, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država.

    Međunarodni sajam „Partner 2021“ trajaće do 14. oktobra, kada će biti otvoreni dan za sve zainteresovane da se upoznaju sa najnovijim dostignućima srpske odbrambene industrije, ali i onim što se nudi na svetskom tržištu naoružanja i vojne opreme.

     

    U prisustvu državnog vrha dana je otvoren 10. međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]