Najnovija vest
Srbija

Patrijarh pozvao vernike i građane da slušaju savete stručnjaka

Izvor: 
Tanjug Ned, 15/03/2020 - 19:54

Patrijarh SPC Irinej pozvao je danas vernike i sve građane Srbije, posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da budu disciplinovani i slušaju savete stručnjaka po pitanju korona virusa i istakao da jedino tako možemo da pobedimo to veliko iskušenje

Patrijarh je kazao da korona virus hara po čitavom svetu i da će SPC dati svoj doprinos u borbi sa tom bolesti.

"Ako se bude slušalo šta kažu stručnjaci onda će to imati svog efekta. I mi kao Crkva učinićemo sve da našem narodu predstavimo strahotu koju može ovaj virus da izazove", naveo je Irinej.

Kako je rekao, korona virus još nije dostigao svoj vrhunac, ali je na putu i da ga možemo zaustaviti samo disciplinom i slušanjem stručnjaka.

Patrijarh je pozvao crkvu i sve verne da budu disciplinovani i da prihvate sve što se predlaže, u svom ličnom interesu.

"Život je nešto najveće i najvažnije u našem bitisanju. Taj dar božji moramo čuvati. Mi ćemo se moliti Bogu, jer verujemo da molitva može mnogo da pomogne", rekao je patrijarh Irinej.

Poglavar SPC je istakao da će i u samoj Crkvi biti sprovedena disciplina, što će, uveren je, imati efekat i značaj.

"Ostaje da budemo disciplinovani, da slušamo šta se predlaže. To je jedini način da se odupremo ovom velikom iskušenju", rekao je patrijarh Irinej.

Razgovor sa poglavarom SPC jedan je u nizu današnjih sastanaka predsednika Republike, pre nego što u 20 sati, kako je najavljeno, saopšti koje će mere preduzeti, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa.
MarketingNajnovije vesti