Foto: Mreža 21
Srbija

Penzionisani policajac koji je ranio provalnika pušten da se brani sa slobode

Izvor: 
Blic/Novosti/021.rs Ned, 14/03/2021 - 13:42
Penzionisani policajac koji je juče ranio lopova u svojoj kući u Lebanu pušten je da se brani sa slobode, prenose mediji.

Njemu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta.
 
Podsetimo, 86-godišnji policajac u penziji upucao je sinoć provalnika (35). On je sa povredama opasnim po život prevezen u Opštu bolnicu u Leskovcu i nalazi se u kritičnom stanju.
 
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će predložiti ministarki pravde Maji Popović da povede raspravu o mogućoj promeni krivičnog zakona i definicije nužne odbrane, jer kako je ocenio, u slučaju odbrane sopstvenog doma nije pravedno da se ide u zatvor.
 
- Čovek koji je branio sebe i svoju nepokretnu suprugu ne bi smeo da zbog toga bude u zatvoru. Ako je pucanje u provalnika i još uz to mlađeg, fizički snažnijeg od penzionera koji brani svoj život, onda moram da pitam zakonodavca šta bi svako od nas kada mu bude ugrožen život i čast u sopstvenom domu trebalo da uradi. Neka nam objasne kako treba da se ponašamo kada nam neko provali u kuću i pokušava da nas opljačka. Tužilac koji je kvalifikovao pucanje u provalnika kao ubistvo u pokušaju je samo sledio slovo zakona i uradio jedino što može da uradi čovek pravosuđa sve dok je ovakav krivični zakon na snazi - izjavio je ministar Vulin.
 MarketingNajnovije vesti