Zdravko Ponoš

Foto: Narodna stranka
Srbija

Ponoš jedan od kandidata za predsednika, meri se rejting

Izvor: 
Tanjug Sub, 15/01/2022 - 10:49Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da se proverava rejting Zdravka Ponoša kako bi se došlo do zaključka da li bi on mogao da bude opozicioni predsednički kandidat.

Odgovarajući na pitanje - da li je tačno da je da predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kao kandidata predložio Ponoša, Aleksić je odgovorio da je "istina da je Ponoš jedan od onih koji će biti 'izmereni' i da se to radi na insistiranje koalicionih partnera Narodne stranke".

"Ponoš nama u Narodnoj stranci nije ništa rekao, niti je tražio podršku od nas. Koliko mi je poznato, nakon što je napustio sve funkcije u stranci, ni sa kim od nas nije razgovarao, niti nas je udostojio svojim prisustvom na stranačkoj skupštini, na koju je bio pozvan kao jedan od osnivača", dodao je Aleksić.

Međutim, navodi da, ukoliko se pokaže da Ponoš ima taj potencijal, ta stranka neće iskoristiti veto na koji ima pravo po koalicionom sporazumu.

"Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je rekao da je suština to da zajednički kandidat bude osoba koja ima najveće šanse, tu nema mesta za sujetu i lične animozitete", rekao je Aleksić.

Aleksić je rekao i da je i sam spreman da bude kandidat opozicije za predsednika Srbije ako "istraživanja pokažu da ima podršku".

"Spreman sam da prihvatim odgovornost, ali nisam jedini koji figurira kao mogući kandidat. Želim da ostvarimo uspeh i da promenimo sistem u Srbiji. Nemam pravo na komfor - da gledam šta meni lično odgovara, a šta ne", rekao je Aleksić u intervjuu listu "Blic".

Upitan da li su, pored njega, spremni da budu kandidati i Miodrag Zec, Zdravko Ponoš, Marinika Tepić, Dejan Šoškić i Božo Prelević, Aleksić je odgovorio da su "svi oni spremni da budu 'izmereni'", a da će se kada stignu rezultati istraživanja, videti ko je spreman i da preuzme odgovornost.

"Radili smo i do sada istraživanja, a ovo je najuži izbor. Već šest meseci se bavimo time. Obavili smo mnogo razgovora i sagledavali stanje. Svi koji se mere su i u dosadašnjim istraživanjima stajali dobro. To su ljudi za koje su različita istraživanja pokazala da bi mogli da dobiju podršku građana, ali ovo je poslednji krug", rekao je Aleksić.
MarketingNajnovije vesti