• Poreznici prodaju oduzetu garderobu i automobile

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poreska uprava sutra će u magacinu u Sobovici, po rešenju poreske uprave u Pančevu, prodavati garderobu i dva putnička vozila oduzetih u postupku kontrole, čije su prodaje već bile oglašavane. 

    U javnoj prodaji mogu učestovati pravna i fizička lica i preduzetnici, a ne mogu poreski obveznici, ni srodnici onih od kojih je roba oduzeta, kao ni zaposleni u Poreskoj upravi.

    Zainteresovani kupci treba pre učešća u javnom nadmetanju da uplate depozit u visini od 10 odsto od početne cene

    Odeća i obuća u javnom nadmetanju prodavaće se po početnoj ceni od blizu 5,5 miliona dinara bez PDV-a. Kupac će biti onaj ko ponudi najvišu cenu ,ali ne nižu od 60 odsto od početne vrednosti, koja iznosi 5.448.451 dinara.

    Garderoba i obuća se kupuju u viđenom stanju. Potencijalni kupci mogu E- poštom dobiti od Poreske uprave specifikaciju garderobe i odeće.

    Ova roba je već bila na prodaji početkom septembra, ali za nju nije bilo zainteresovanih kupaca. Istoga dana, u sredu,poreznici će prodavati i dva putnička vozila. Drugo javno nadmetanje biće upriličeno za prodaju mercedesa modela benc A 170 po početnoj ceni od 183.607 dinara bez PDV-a. Kupci u ovoj drugoj javnoj prodaji ne mogu da ponude manje od 30 odsto novca od početne cene.

    Kuća u Kaću

    Ponovno ročište već četvrti put zakazano je u Poreskoj upravi u Novom Sadu za 27. septembar radi prodaje kuće sa dva pomoćnaa objekta i građevinskim zemljištem u Kaću nadomak Novog Sada.

    Nekretnina se prodaje za iznad 5,8 miliona dinara, kako bi Poreska uprava prinudno naplatila porez od fizičkog lica, vlasnika nekretnine.

    Objekat se prodaje u celosti i za njega se ne može dati manje novca od 75 odsto početne cene. Potencijalni kupci treba da uplate depozit od pet posto od početne vrednosti kuće.

    Takođe, drugo javno nadmetanje zakazano je sutra i za citroen jumper 35 lh po početnoj ceni od blizu 240.000 dinara bez PDV-a. Ni taj automobil Poreska uprava neće prodati jeftinije od 30 odsto od početne vrednosti.

    Krajem prošlog meseca Poreska uprava prodala je sunčane naočari, takođe oduzete u toku poreske kontrole. Početna vrednost naočari za sunce je bila blizu 400.000 dinara, odnosno 395.800 dinara. U postupku javnog nadmetanja ova oduzeta roba nije mogla da se kupi jeftinije od 60 odsto vrednosti od početne cene.

    Poreznici su krajem avgusta prodavi i stolariju, čija je početna cena na javnoj prodaji bila oko 752.000 dinara.

    Poreska uprava sutra će u magacinu u Sobovici, po rešenju poreske uprave u Pančevu, prodavati garderobu i dva putnička vozila oduzetih u postupku kontrole, čije su prodaje već bile oglašavane. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija