Srbija

Pošta Srbije će sledeće godine postati akcionarsko društvo - zaposlenima veće plate od januara

Izvor: 
Tanjug Pet, 02/12/2022 - 11:02Javno preduzeće Pošta Srbije sledeće godine biće transformisana u akcionarsko društvo, a zaposleni povećanje zarada mogu očekivati od januara, najavio je v.d. direktora Zoran Đorđević. U informaciji objavljenoj na sajtu Pošte navodi se da je on istakao da će naredna poslovna godina biti godina transformacije u akcionarsko društvo, čime će se postići optimizacija poslovnih rezultata, efikasniji i funkcionalniji sistem i procesi.

Đorđević je na proširenom kolegijumu Pošte predstavio i  najnovije rezultate poslovanja i aktivnosti koje se očekuju u narednom periodu. Rekao je da se aktivno radi na velikom broju projekata i istakao  razvoj mreže paketomata, SoftPos-a, mobilnog poštara, praćenja i optimizaciji ruta. 

"Želja nam je da se u svim segmentima oseti boljitak, zbog čega akcentujemo brigu o zaposlenima, koje pored osavremenjavanja opreme i sredstava za rad i nagrađivanja po učinku očekuje i povećanje zarade od januara", rekao je Đorđević.

Dodao je da se nastavlja prijem u stalni radni odnos svih zaposlenih koji su u Pošti duže od dve godine. Najavio je da će posebna pažnja biti poklonjena i novoj sistematizaciji radnih mesta sa detaljnim opisom kompetencija.
MarketingNajnovije vesti