Srbija

Pošta Srbije obeležava 180 godina postojanja i najavljuje novu uslugu

Izvor: 
013info Pet, 05/06/2020 - 12:03

Pošta Srbije obeležava sto osamdesetu godišnjicu pod sloganom – Okret u budućnost, kojim predstavlja nova ulaganja u modernizaciju infrastrukture – uspostavljanje poštansko-logističkog centra u Kragujevcu, vredne investicije u koju je do sada uloženo 1,2 miliona evra, i nabavku prvih električnih automobila za flotu Pošte Srbije. 

„Tokom istorije, prateći svetske tokove i ispunjavajući svoju osnovnu misiju – prenos pisama i robe i stalnu primenu najnovijih tehnoloških rešenja, čime je na sebe preuzela ulogu nosioca tehnološkog, privrednog i ekonomskog razvoja zemlje, Pošta i danas kroz inovacije procesa i unapređenje asortimana usluga, nastavlja da svetske trendove u oblasti poštanskih usluga i informatičkih rešenja vrlo brzo implementira i u Srbiji”, izjavila je Mira Petrović, v. d. direktora JP „Pošta Srbije” i istakla da kao gigant među uslužnim kompanijama, sa 15.000 zaposlenih, Preduzeće konstantno pokazuje konkurentnost i ostvaruje značajan rast u segmentima sa najvećom konkurencijom – ekspres i logističkim uslugama. 

Petrovićeva je najavila da će Pošta u svoju flotu po prvi put uvrstiti i električne automobile, sa ciljem da ukaže na značaj ekoloških rešenja i da svojim primerom pozove i druge aktere u privredi i društvu, kako bi zajedno uticali na smanjenje zagađenja. 

Profesionalnim upravljanjem Pošta Srbije je u 2019. godini ostvarila poslovni dobitak u iznosu od 2,2 milijarde dinara (ukupni prihodi bili su 25,9 milijardi dinara) i pružila čak 420,4 miliona usluga, navodi se u saopštenju.

Takođe, 8. juna Pošta Srbije pustiće novu uslugu – Postexpress BOX. Radi se o ambalaži za ekspres pošiljke u čiju cenu je uračunat trošak usluge. 

Javni poštanski saobraćaj u Srbiji zvanično je otpočeo otvaranjem prve pošte u Beogradu – 7. juna 1840. godine. Punih 180 godina, Pošta je stub komunikacija u društvu i simbol povezanosti među ljudima. Pošta je oduvek bila pokretač i nosilac tehnološkog napretka. Uvela je u upotrebu telegraf, telefon, učestvovala u emitovanju prvog radio programa, kasnije postaje prvi provajder interneta i kablovske TV, prva osniva telo za izdavanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i osniva prvi ekspres kurirski servis u Srbiji, a u regionu je prva započela proces automatizacije prerade pošiljaka i digitalizacije velikog dela procesa, dodaje se u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti