Srbija

Poštari zbog epidemije obavezni da se pridržavaju preventivnih mera

Izvor: 
Tanjug Uto, 04/08/2020 - 14:55

Svakog dana na kućne adrese širom Srbije pošiljke dostavlja oko 4.000 poštara i dostavljača, a obzirom na aktuelnu epidemiološki situaciju, u Pošti Srbije kažu da su radnici obavezni da se pridržavaju mera bezbedne dostave pošiljaka kako bi se sprečilo širenje virusa korona. 
 
Pored nošenja zaštitnih maski i održavanja fizičke distance, poštari i dostavljači imaju obavezu i da građane na čija kućna vrata dolaze, upućuju da za potvrdu o uručenju pisma ili pošiljke koriste svoju olovku za potpis, kažu u "Pošti Srbije" za Tanjug.
 
Na pitanje da li je bilo pritužbi da poštari koji dolaze na kućne adrese ne nose zaštitne maske, u pisanom odgovoru navode da se nepoštovanje odluka u pogledu primene mera zaštite, naročito u pogledu obaveze nošenja zaštitne maske, smatra povredom radne obaveze.
 
"Na svakom zaposlenom je, bez izuzetka, da se pridržava propisanih opštih i posebnih mera zaštite za vreme dok traje proglašenje epidemije zarazne bolesti", navode u ovom državnom preduzeću.
 
Dodaju da je angažovano više poštara i dostavljača u odnosu na isti period prošle godine, tako da svakog dana na kućne adrese dostavu pošiljaka obavlja oko 4. 000 poštara i dostavljača, a da je rad "Pošte" organizovan u punom kapacitetu.
 
Napominju da je dostava organizovana u skladu sa raspoloživim kapacitetima i u skladu sa tehnološkim uputstvima i procedurama uz primenu mera zaštite.
 
Inače, u prvom kvartalu ove godine, prema podacima RATEL-a, u unutrašnjem saobraćaju koji obavlja 14 operatora poštanskih ekspres usluga, ostvaren je obim saobraćaja od 8.679.453 ekspres pošiljaka. U ove podatke ne ulazi dostava drugih pošiljaka kao što su obična pisma i paketi koji pripadaju takozvanoj univerzalnoj poštanskoj usluzi, i kod nas je obavlja isključivo Pošta Srbije.MarketingNajnovije vesti