• Požar u fabrici „Sloboda“ ugašen, evakuisano oko 30 porodica

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Požar u fabrici „Sloboda“ gde se sinoć dogodila snažna eksplozija, ugašen je.
     
    Tri radnika su lakše povređena, a građani iz obližnjih naselja evakuisani su iz preventivnih razloga. 
     
    Tokom noći nije bilo detonacija. Ulazak stručnih ekipa na teren biće moguć tek 24 sati nakom poslednje detonacije.
     
    Obavljena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije „Sloboda“ i Sektora za vanredne situacije. Vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letelice nadletale su krug fabrike, javlja dopisnik RTS-a iz Čačka. 
     
    „Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere“, rekao je zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović za RTS.
     
    U magacinskom prostoru fabrike „Sloboda“ u Čačku sinoć oko 20 časova došlo je do eksplozije. Tom prilikom lakše su povređena tri radnika, koji su uglavnom zadobili manje posekotine najverovatnije usled pucanja stakla.
     
    Evakuisano je 11 porodica, odnosno tridesetak građana koji žive u blizini čačanske fabrike. Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja.
     
    Petrović navodi da je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna, a da su svi hotelski kapaciteti rezervisani za slučaj potrebe.
     
    „Za sada su dve porodice smeštene u hotele. Ljudi su zabrinuti. Razumemo strah“, kaže Petrović, ali dodaje da nema mesta za paniku.
     

    Požar u fabrici „Sloboda“ gde se sinoć dogodila snažna eksplozija, ugašen je.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija