Foto: Wikimedia Commons
Srbija

Preminula porodilja iz Vranja koja je bila na respiratoru, beba stabilno

Izvor: 
Tanjug Uto, 28/07/2020 - 13:20Porodilja (34) iz Vranja koja je bila na respiratoru u Kliničkom centru Niš, preminula je nakon porođaja, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi. Kako je rečeno, beba je preživela i u stabilnom je stanju.
 
Preminula žena se nakon dolaska u KC Niš nalazila na klinici za pulmologiju, a nakon toga je usled komplikacija prebačena na intenzivnu negu, gde je bila na respiratoru.
 
Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš Radmilo Janković rekao je da je u poslednja 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Kaže da je tim lekara odlučio da obavi porođaj carskim rezom, da je u više navrata rađena reanimacija, ali da je porodilja, nažalost, preminula.
 
Beba je rođena u 26. gestacijskoj nedelji.
 
Direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković navela je da se dečak rodio sinoć oko 20 časova carskim rezom, da je težak 900 grama i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji. Dete nije životno ugroženo.
 
Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze virusom korona stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru. Njoj je nekoliko puta rađen test na Covid-19, ali je svaki put bio negativan.
 
I dvadesetsedmogodišnja porodilja iz okoline Niša, koja je takođe bila na respiratoru u KC Niš, preminula je 21. jula, dan nakon što je, nedugo nakon carskog reza, preminula njena beba.MarketingNajnovije vesti