• Preminula porodilja iz Vranja koja je bila na respiratoru, beba stabilno

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Porodilja (34) iz Vranja koja je bila na respiratoru u Kliničkom centru Niš, preminula je nakon porođaja, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi. Kako je rečeno, beba je preživela i u stabilnom je stanju.
     
    Preminula žena se nakon dolaska u KC Niš nalazila na klinici za pulmologiju, a nakon toga je usled komplikacija prebačena na intenzivnu negu, gde je bila na respiratoru.
     
    Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš Radmilo Janković rekao je da je u poslednja 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Kaže da je tim lekara odlučio da obavi porođaj carskim rezom, da je u više navrata rađena reanimacija, ali da je porodilja, nažalost, preminula.
     
    Beba je rođena u 26. gestacijskoj nedelji.
     
    Direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković navela je da se dečak rodio sinoć oko 20 časova carskim rezom, da je težak 900 grama i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji. Dete nije životno ugroženo.
     
    Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze virusom korona stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru. Njoj je nekoliko puta rađen test na Covid-19, ali je svaki put bio negativan.
     
    I dvadesetsedmogodišnja porodilja iz okoline Niša, koja je takođe bila na respiratoru u KC Niš, preminula je 21. jula, dan nakon što je, nedugo nakon carskog reza, preminula njena beba.

    Porodilja (34) iz Vranja koja je bila na respiratoru u Kliničkom centru Niš, preminula je nakon porođaja, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi. Kako je rečeno, beba je preživela i u stabilnom je stanju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]