Foto: pixabay/ilustracija
Srbija

Produžen rok za poslodavce da se prijave na konkurs "Moja prva plata", evo šta se nudi do sada

Izvor: 
021 Uto, 21/09/2021 - 08:14


Rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu Programa "Moja prva plata" produžen je do 23. septembra, zbog velikog broja pristiglih prijava.
 
Umesto do 20. septembra sada poslodavci do četvrtka, 23. septembra mogu OVDE da oglase radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposobljavati mlade kandidate, sa mogućnošću da ih, nakon devet meseci obuke prime u radni odnos.
 
Program "Moja prva plata", u drugom ciklusu, omogućiće da oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem steknu prvo radno iskustvo.
 
Prema do sada pristiglim prijavama, najzastupljenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem - trgovci, ugostitelji, administrativni radnici, ali su traženi i inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci. 
 
Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da obuče i zaposle nove kadrove. Ceo proces je digitalizovan i selekcija se vrši onlajn.
 
"Moja prva plata" traje devet meseci, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom skolom i 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.
 
Program sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.
 

 
MarketingNajnovije vesti