Fiat logo
Srbija

Radnici Fijata krenuli za Beograd sa osam autobusa: Blokada prestonice

Izvor: 
nova.rs Sre, 22/06/2022 - 11:09


Radnici "Fijata" krenuli su nešto pre 11 sati ka Beogradu koji će blokirati do večeras.

Kako je rekao predstavnik radnika Fijata Igor Anđić, umesto planiranih 10 autobusa stiglo je ukupno osam, zbog čega je deo radnika krenuo kolima ka glavnom gradu.

Iako su sinoć pokušali da pronađu zajedničko rešenje sa Vladom, kako bi se izbegla blokada Beograda ponovo je izostalo konkretno rešenje. Zbog toga, radnici Fijata krenuli ka Beogradu kako bi radikalizovali svoje zahteve.

„Premijerka je ostala pri svojim stavovima, još uvek nam ništa ne nudi. Definitivno dolazimo u Beograd, iako smo probali da nađemo konstruktivno rešenje da ne trpe Beograđani. Mi smo običan narod, nismo političari i rešeni smo da to mesto koje budemo danas blokirali držimo do večeras. A što se njih tiče, neka rade šta žele. Nek pošalju tenkove na nas, nek nas pogaze kao i Kini i gotovo“, kazao je Anđić za Novu.rs.

Kako su radnici najavili ranije, ukoliko ih policija bude sprečila da dođu do glavnog grada oni će blokadu održati tamo gde se zateknu.

Podsetimo, predstavnici Fijata nekoliko puta su pregovarali sa Vladom u Beogradu i Kragujevcu, ali do rešenja nije došlo. Oni nisu dobili precizne garancije da neće biti otpuštanja, kao ni to da će dobiti odgovarajuće otpremnine.
MarketingNajnovije vesti