bankar Foto: pixabay
Srbija

Rajfajzen banka kupila Kredi agrikol banku

Izvor: 
021 Čet, 05/08/2021 - 19:35
Rajfajzen banka u Srbiji kupila je Kredi agrikol banku, uključujući i lizing kompaniju u njenom vlasništvu - CA Lizing Srbija.

Kako je upravo saopštila Raiffeisen Bank International AG, potpisan je ugovor o akviziciji 100 odsto akcija ove banke sa sedištem u Novom Sadu.

Za uspešno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Raiffeisen Bank International AG.

 
"Uvereni smo bi Kredi agrikol banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo", izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji.
 
Johan Štrobl, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank International AG, istakao je da je Srbija za ovu bankarsku grupaciju veoma interesantno tržište i da nudi veliki potencijal rasta.
 
U saopštenju se ukazuje da Kredi agrikol banka u Srbiji ima bazu od oko 356.000 klijenata. Banka ima vodeću poziciju u finansiranju agrobiznisa, sa tržišnim udelom iznad 20 odsto.
 
U drugom kvartalu ove godine, Kredi agrikol banka imala je ukupnu aktivu od 1,3 milijarde evra, dok je ukupna aktiva Rajfajzen banke iznosila 3,4 milijarde evra.
 MarketingNajnovije vesti