• Rajfajzen banka kupila Kredi agrikol banku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Rajfajzen banka u Srbiji kupila je Kredi agrikol banku, uključujući i lizing kompaniju u njenom vlasništvu – CA Lizing Srbija.

    Kako je upravo saopštila Raiffeisen Bank International AG, potpisan je ugovor o akviziciji 100 odsto akcija ove banke sa sedištem u Novom Sadu.

    Za uspešno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Raiffeisen Bank International AG.

     
    Uvereni smo bi Kredi agrikol banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo„, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji.
     
    Johan Štrobl, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank International AG, istakao je da je Srbija za ovu bankarsku grupaciju veoma interesantno tržište i da nudi veliki potencijal rasta.
     
    U saopštenju se ukazuje da Kredi agrikol banka u Srbiji ima bazu od oko 356.000 klijenata. Banka ima vodeću poziciju u finansiranju agrobiznisa, sa tržišnim udelom iznad 20 odsto.
     
    U drugom kvartalu ove godine, Kredi agrikol banka imala je ukupnu aktivu od 1,3 milijarde evra, dok je ukupna aktiva Rajfajzen banke iznosila 3,4 milijarde evra.
     

    Rajfajzen banka u Srbiji kupila je Kredi agrikol banku, uključujući i lizing kompaniju u njenom vlasništvu – CA Lizing Srbija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija