Wikipedia
Srbija

Rektorka Beogradskog univerziteta: Biće pojačan nadzor nastave na daljinu

Izvor: 
Tanjug Ned, 20/09/2020 - 10:20Univerzitet u Beogradu odlučio se za kombinovani model nastave od oktobra, uz održavanje teorijskog dela nastave na daljinu, a praktičnog u manjim grupama na fakultetima, izjavila je rektorka Ivanka Popović i najavila veći nadzor onlajn predavanja.
 
Kako je rekla, zbog korona virusa okolnosti su nepredvidive i Univerzitet se odlučio na kombinovani model nastave koji može brzo da se prilagodi epidemiološkim uslovima. Teorijski deo nastave održavaće se na daljinu, a praktični na fakultetima, u manjim grupama.
 
Ona je najavila da će u ovoj školskoj godini nadzor realizacije nastave biti pojačan, ali "ne sa namerom da se kontroliše, već sa namerom da se studentima obezbedi najbolja moguća nastava".
 
Popović je istakla da je bio potreban ogroman napor da se održi nastava na daljinu i zahvalila se svima onima koji su prepoznali posebne okolnosti u kojima se delovalo i sa kojima se još uvek suočavamo.
 
"Međutim, jedan manji deo akademske zajednice nije bio dorastao zadatku i moraće da menja svoje navike u novoj školskoj godini. Pandemija nas je naučila da moramo brže da reagujemo na nove okolnosti", istakla je.
 
 MarketingNajnovije vesti