narodna basta
Srbija

RHMZ: Prognoza vremena za narednih PET meseci

Izvor: 
Tanjug/021 Uto, 01/09/2020 - 19:20

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda tokom sledećih pet meseci vreme će uglavnom biti toplije i suvlje u odnosu na višegodisnji prosek za taj period.
 
Tako će septembar biti prosečno topao i malo suvlji. Srednja maksimalna temperatura biće u granicama višegodišnjeg proseka, oko 24 stepena. Mesečna količina padavina biće malo manja od proseka.
 
Za oktobar najavljuju Miholjsko leto. Biće malo topliji i malo suvlji nego prethodnih godina. Srednja maksimalna temperatura biće u granicama višegodišnjeg proseka, oko 19 stepeni. Mesečna količina padavina biće niža za oko 8 mm u odnosu na prosek.
 
Novembar će biti topliji i s manje padavina nego inače. Srednja temperatura biće iznad proseka, oko 13 stepeni. Mesečna količina padavina biće ispod ili u granicama proseka.
 
Prema ovoj prognozi, decembar će biti blaži i s manje padavina, srednja temperatura biće iznad proseka, oko 7 stepeni, a količina padavina ispod ili u granicama proseka.
 
I januar će biti blaži i s manje padavina od uobičajenog. Srednja temperatura biće iznad višegodišnjeg proseka i iznosiće oko 6 stepeni, a mesečna količina padavina ispod ili u granicama proseka.
 
Prognozira se i nešto blaži i suvlji februar sa srednjom temperaturom iznad višegodišnjeg proseka i s padavinama koje će biti u granicama proseka.MarketingNajnovije vesti