Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Srbija

Ružić: MUP uložio ogroman trud da škole budu bezbedne za završne ispite

Izvor: 
013info Pon, 27/06/2022 - 09:30Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova uložilo ogroman trud da 522 školska objekta, u kojima đaci od danas do srede polažu završne ispite, budu obezbeđeni zbog mogućih dojava o bombama.

„U skladu sa protokolom i zakonskim obavezama, mi ćemo postupati na nivou Republičke upisne komisije i donositi odluku, ukoliko ne daj Bože tokom trajanja ovog završnog ispita u ova tri dana dođe do nekih dojava“, rekao je Ružić za RTS.

Istakao je da postoje jasno definisane procedure i da su pripremljene sve varijante da ta tri dana proteknu regularno.

"Pozivam naše osmake da budu pribrani, staloženi, da ovo ne dožive kao traumatično iskustvo. Mi smo uradili sve što je do nas i svi akteri u lancu su posvećeni da ova tri dana proteknu kao jedan praznik obrazovnog sistema Srbije", kazao je ministar.

Kada je u pitanju stepen bezbednosti testova, Ružić je naveo da je on na "najvišem mogućem nivou" i dodao da očekuje da neće biti problema, kao i prethodne godine.

Osmaci danas polažu test iz maternjeg jezika, a završni ispit polaže se u 522 od 1.260 škola, kako je odlučila Republička upisna komisija iz bezbednosnih razloga zbog mogućih dojava o bombama. Đaci će u utorak polagati test iz matematike, a u sredu kombinovani test.

 
MarketingNajnovije vesti