• Saobraćaj umerenog intenziteta, radovi na više puteva u Srbiji – teretnjaci duže na granici

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta uz očekivano veći broj vozila u jutarnjim časovima na gradskim saobraćajnicama.

    Početak nove radne nedelje obeležiće pretežno sunčano i nešto toplije vreme, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

    Padavine prethodnih dana uslovile su učestaliju pojavu odrona koji su i karakteristični za ovakve promenljive vremenske prilike, a mogu predstavljati opasnost u saobraćaju.

    Na deonicama na kojima se izvode radovi ili na kojima je na snazi obustava saobraćaja potrebno je imati više opreza, ali i tolerancije ukoliko dođe do usporene vožnje. Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

    Na putu Ivanjica-Ušće došlo do dodatnog klizanja terena

    JP „Putevi Srbije“ saopštilo je u nedelju uveče da je na delu puta Ivanjica – Ušće, kod klizišta „Bedina Varoš“ došlo do dodatnog klizanja terena, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila.

    Na tom delu puta postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

    Kako se dodaje u saopštenju, na putu Ivanjica-Ušće posle prekida saobraćaja zbog junskih poplava, saobraćaj se odvijao naizmeničnim propuštanjem.

    Radovi na više puteva u Srbiji – teretnjaci duže na granici

    Na putu Nova Pazova – Novi Banovci, izvode se radovi na popravci oštećenog nadputnjaka, saopštili su danas Putevi Srbije.

    U zoni radova saobraćaj se preusmerava sa desne na levu kolovoznu traku, gde će se odvijati dvosmerno.

    Iz pravca Beograda ka Novom Sadu zatvoreno je isključenje za Novu Pazovu, a alternativni putni pravac je petlja Novi Banovci i petlja Stara Pazova.

    Na auto-putu Obrenovac – Ub, posle petlje Obrenovac a u smeru ka Čačku, od danas do 29. jula izvode se radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije.

    U zoni radova, saobraćaj će biti preusmeren na levu kolovoznu traku auto-puta na službenim prolazima, pa je apel da se prilagodi brzina kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

    Na putu Pakovraće- Užice,u sklopu aktivnih radova na pojačanom održavanju na državnom putu I B reda broj 23, od danas do 31. jula, zbog radova na kavanju kosina na deonici Gorjani – Sevojno, dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta.

    Nakon povremenih obustava, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

    Na auto-putu petlja Takovo – petlja Preljina, u oba smera, do 31. jula izvode se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije za maglu, svakodnevno od 7 do 16 sati.

    Ovi radovi u pokretu sa zatvaranjem zaustavne saobraćajne trake.

    Na putu Kula – Vrbas, zbog radova na sanaciji mosta preko Velikog Bačkog kanala, do 10. septembra na snazi će biti obustava saobraćaja.

    Alternativni putni pravac je kroz naseljeno mesto Kula i to: Ul. Industrijska Zona – Ul. Petra Drapšina – Ul. Veljka Vlahovića.

    Na putu Ivanjica – Ušće, kod klizišta „Bedina Varoš“ došlo je do dodatnog klizanja terena, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila.

    Na istoj deonici kod nakon prekida saobraćaja zbog junskih poplava, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem.

    Putevi Srbije saopštili su da na naplatnim stanicama autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

    Prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 sati teretnjaci na izlasku prelaza Horgoš čekaju 90 minuta, dok je čekanje na Batrovcima tri sata, a na Kelebiji dva sata.

    Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta uz očekivano veći broj vozila u jutarnjim časovima na gradskim saobraćajnicama.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija