• Sofiji (16) iz Aleksinca je potrebna pomoć, ne može da kaže šta je muči niti da jede. Špric joj je pribor za jelo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sofija Nakić (16) iz Aleksinca boluje od sarkoma vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini zbog čega ne može da jede, niti da kaže da je gladna. Mesecima ne može da zatvori usta, drži ih zatvorenima na silu.

     

    Takođe, mesecima ne može da kaže šta je muči, niti je skoro pojela čvrst zalogaj hrane. Ona nema kašiku, viljušku i nož. Njen pribor za jelo je špric.

    Ovoj hrabroj tinejdžerki opaka bolest dijagnostikovana je juna prošle godine, a prvi simptomi bolesti pojavili su se decembra 2017.

    Od 14. avgusta .2018.godine, do sada i na dalje se leči na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i povremeno u KC Niš, odeljenje Dečije onkologije i radiologije.

    Njen otac, Bojan Nakić, rekao je za portal Aleksinac.net da Sofijinu bolest nazivaju i „dečiji rak“, te da samo jedan od milion ljudi zadobije ovu opaku i tešku bolest, a borba nije laka i jednostavna.

    Sofija će morati da ode u Tursku da se leči za šta će, kako navode turski lekari, biti potrebno najmanje 20.000 evra, a skupljeno je oko 6.000. Devojčica prvo mora da obavi preglede i analize koje koštaju oko 3.800 evra i tek na osnovu toga da im daju procenu koliko će biti potrebno za lečenje.

    Pored svega ovoga, između svih lekova, terapija i posebne hrane koju ona zahteva, njenoj porodici mesečno zafali između 10.000 i 20.000 dinara.

    Sofijin otac apelovao je na sve ljude dobre volje da mu pomognu, jer, kako je naveo, sam ne može.

    – Ne mogu da čekam odgovor države, jer moze doći kasno – naveo je Sofijin otac.

    Načini na koje možemo da pomognemo Sofiji da ponovo bude zdrava i nasmejana devojčica:

    Dinarski račun: 170-0010425372000-56, Bojan Nakić, Žitkovac.

    170-0010548495000-72, Sofija Nakic, Žitkovac.

    Devizni račun: RS35170001042537200153, SWIFT: BACXRSBG, Bojan Nakic, Žitkovac.

    SMS: 330 na 3030, BUDI HUMAN, Banka Dobročinstva (dok Sofija ne dobije svoj broj).

    Sofija Nakić (16) iz Aleksinca boluje od sarkoma vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini zbog čega ne može da jede, niti da kaže da je gladna. Mesecima ne može da zatvori usta, drži ih zatvorenima na silu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]