• SSP osudila izjavu Klička koji Srbe naziva okupatorima Kosova i Metohije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje izjavu gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička i nazivanje Srba okupatorima Kosova i Metohije.

     

    Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je tokom boravka u Davosu izjavio da „se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora“, poredeći borbu Ukrajinaca protiv Rusije koja ih je napala, sa borbom Albanaca koji su po njegovim rečima nekada bili okupirani od Srbije.

    Stranka slobode i pravde uz osudu takve izjave smatra da gradonačelnik Kijeva prekraja istorijske i političke činjenice o Kosovu i Metohiji i srpskom narodu.

    „Nije Srbija mogla da napadne ni okupira samu sebe, već je bila napadnuta od NATO pakta bez odluke Saveta bezbednosti UN. Taj presedan danas koristi Rusija kada napada Ukrajinu. Na to što su mnoge zemlje priznale nezavisnost Kosova se poziva ruski vrh kada govori o pravu delova teritorija Ukrajine da se odvoje i pripoje Rusiji. Građani Srbije su bili žrtve, a ne agresori i živeli su mesecima pod bombama kao što danas žive građani Ukrajine. Ogroman broj Srba je napustio Kosovo i Metohiju, baš kao što su milioni napustili Ukrajinu“, navodi S SP.

    Primećuju da gradonačelniku Kijeva ništa od tih činjenica nije poznato dok daje izjave i šeta se po Davosu dok građani njegove zemlje ginu.

    „Kao što mu nije poznat ni zvaničan stav njegove države Ukrajine, koja je među prvima osudila bombardovanje Srbije i koja ni danas nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu“, zaključuje SSP.

     

    Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje izjavu gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička i nazivanje Srba okupatorima Kosova i Metohije. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je tokom boravka u Davosu izjavio da „se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora“, poredeći borbu Ukrajinaca protiv Rusije koja ih je napala, sa borbom Albanaca koji su po njegovim rečima nekada bili okupirani od Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]