Koronavirus test Foto: pexels
Srbija

Sterilitet kao posledica koronavirusa? Evo šta kaže dr Pelemiš

Izvor: 
B92/Tanjug Ned, 02/08/2020 - 18:32

Dr Mijomir Pelemiš istakao je da još uvek nisu dokazane mnoge posledice koronavirusa. Samim tim i na sterilitet kod muškaraca.

Kazao je, konkretno misleći na informacije o sterilitetu kao posledici, da je neophodno sprovesti detaljna istraživanja da bi se moglo tako nešto tvrditi.

Takođe je istakao da treba sačekati da prođe vreme da se vidi i kakve će posledice ostaviti i po kardio-vaskularni sistem. Infektolog je pozvaomedije na pomoć istinitim obaveštavanjem javnosti.

Pelemiš je kazao da ima mesta optzimizmu, ali i velikom oprezu.

"Imamo i dalje visok procenat pacijenata sa teškom kliničkom slikom", rekao je on i pozvao na oprez da se ne donose prerano zaključci o posledicama dejstva oboljenja.

Kazao je da jeste smanjen broj pregleda i ležećih pacijenata, ali na intenzivnim jedinicama ima i dalje veliki broj pacijenata.

Podsetimo, nedavno je rečeno da kod osoba oba pola koje su preležale kovid 19 drastično je smanjena mogućnost da ostave potomstvo, a kod nekih ne postoje ni šanse za to, a ovo pokazuju preliminarni rezultati studije dr Dragane Bojović Jović iz "Narodnog fronta".

 
MarketingNajnovije vesti