Maske u Svrljigu Foto: Opština Svrljig
Srbija

Svrljig građanima besplatno deli maske

Izvor: 
Južne vesti/Blic/021 Sre, 25/03/2020 - 09:00

Na četiri lokacije u Svrljigu postavljene su kutije sa besplatnim zaštitnim maskama za sve građane, a one će se po potrebi dopunjavati.
 
Kutije sa maskama za višekratnu upotrebu koje Opština sama šije u saradnji sa svrljiškim privrednicima, postavljene su ispred Policijske stanice u centru, ispred Pošte, kod spomenika Sajtaru i ispred Poreske uprave.
 
Predsednica Opštine Jelena Trifunović apelovala je da se maske uzimaju racionalno, uz napomenu da su sve lokacije pod video-nadzorom i da će svaka zloupotreba biti sankcionisana.
 
"Još na prvoj sednici Štaba za vanredne situacije smo doneli takvu odluku, da opština obezbedi maske za građane, radnike i administraciju. Tri tekstilne fabrike u Svrljigu Viktorija stajl, Kasker i Prestiž, nisu htele uslužno da šiju za druge kompanije već su odlučile da to rade za svoj grad tako da se u njhovim pogonima šiju ove maske. U četvrtak i petak prošle nedelje smo ih prvo podelili trgovcima jer su najizloženiji virusu a svako je uzeo samo onoliko koliko im treba. Onda smo podelili radnicima koji rade, jer nam je bitno da sačuvamo privredu, i na kaju smo danas krenuli sa podelom građanima", priča Trifunovićeva.
 
Maske čiju izradu finansira opština Svrljig će biti distribuirane i na seoskom području.
 
"Pošto smo u vanrednom stanju i nema radova na asfaltiranju i drugih stvari, smatrali smo da je ovo prva stvar koju treba uraditi kako bi smo zaštitili stanovništvo. Krenućemo u podelu i na selu kao i novu turu trgovcima, kako bi mogli bez problema da menjaju maske. Trgovci će imati jednu količinu i za mušterije koje nisu uzele maske na ulici", kaže Trifunovićeva.
 
Podsetimo da je avion sa zaštitnim maskama koje je država kupila sleteo juče u Beograd i da će odatle biti distribuirana po svim apotekama u Srbiji. Te maske će se prodavati za 120 dinara po komadu, a jedna osoba će moći da kupi najviše deset. 
 
 
 MarketingNajnovije vesti