• U „Mišoviću“ na lečenju osmoro mališana, od korone obolelo dva odsto dece od pet do 14 godina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije Verica Jovanović izjavila je danas da je u KBC „Dragiša Mišović“ na lečenju od kovida-19 osmoro dece sa svojim roditeljima.

    Praćenje oboljevanja dece nije bilo toliko zastupljeno u ovoj epidemiji i najmanji broj obolelih je bio među decom, rekla je Jovanović za televiziju Pink.

    Ona je navela primer da je od korone obolelo 0,2 odsto dece uzrasta od 0 do tri meseca, a dva odsto dece od pet do 14 godina.

    Važno je pratiti zdravstveno stanje dece gde ima kovid pozitivnih članova porodice i češće se u takvim situacijama može očekivati obolevanje dece, naglasila je Jovanović.

    Decu treba odvesti na pregled izabranom lekaru, pedijatru, da pregleda dete i odluči o načinu lečenja, ako je potrebno, rekla je ona i dodala da se i u KC Niš leče deca od kovid-19, uglavnom sa respiratornim problemima.

    Na bolničkom lečenju 4.400 pacijenata

    Direktorka Instituta za javno zdravlje Batut i član Kriznog štaba Verica Jovanović kaže da se trenutno na bolničkom lečenju nalazi 4.400 pacijenata obolelih od kovid 19.

    Ona je navela da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu, zatim u Novom Sadu, Šapcu.

    Razvoju vakcine protiv virusa korona najveći doprinos daju najrazvijenije zemlje, a Jovanović kaže da više od 120 kompanija radi na proizvodnji cepiva.

    „Vakcina predstavlja najsigurniju metodu u borbi priotiv virusa korona i osnovni način da se pandemija u svetu, odnosno epidemije u zemljama regulišu“, naglasila je Jovanović.

    Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije Verica Jovanović izjavila je danas da je u KBC „Dragiša Mišović“ na lečenju od kovida-19 osmoro dece sa svojim roditeljima.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]