Nebojša Stefanović Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Vojni sindikat: Stefanović ili da se izvini ili da podnese ostavku

Izvor: 
Beta Sre, 15/12/2021 - 09:14Vojni sindikat Srbije saopštio je da je ministar Nebojša Stefanović izjavom da su sindikati u vojsci "sitne interesne grupe" uvredio zaposlene u Vojsci Srbije. zbog čega treba javno da se izvini.
 
Ovaj sindikat smatra da Stefanović zato treba da se izvini ili da podnese ostavku.
 
"U sinoćnoj emisiji RTS, ‘Reč na reč’, ministar odbrane Nebojša Stefanović pokazao je pred milionskim auditorijumom da posle više od godinu dana na čelu sistema odbrane ne vlada stanjem u tom važnom državnom resoru i Vojsci Srbije, zbog čega je jasno da, pored svih drugih afera u kojima je učestvovao za sve vreme svog mandata nanoseći tako nesagledivu štetu ugledu Vojske Srbije, nije dostojan funkcije ministra odbrane", navedeno je u saopštenju.
 
Tom izjavom, Stefanović je potvrdio da sprečava rad sindikata, ocenio je Vojni sindikat Srbije.
 
"Tokom svog mandata (Stefanović) je lično realizovao nezakonit otkaz sa rada generalnom sekretaru jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u odbrani - Vojnog sindikata Srbije, a od februara ove godine do danas, iako mu je zakonski rok 15 dana, odbija da sprovede postupak utvrđivanja reprezentativnosti kod poslodavca najbrojnijeg sindikata srpskih profesionalnih vojnika", naveo je sindikat u saopštenju.MarketingNajnovije vesti