• Vučević podneo novu krivičnu prijavu protiv Vučića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Republičkom javnom tužilaštvu, a povodom tvrdnji klana Veljka Belivuka o vezama sa Vučićem.

    Da će Vučević podneti krivičnu prijavu protiv Vučića najavljeno je iz SNS-a u ponedeljak, uz obrazloženje da prijavu podnose kako bi građani i u sudskom postupku videli sve dokaze, ko govori neistinu, zašto to čini, sve „pipke“ te mafijaške hobotnice, spregu tog kriminalnog klana sa raznim političkim i drugim centrima moći.

    U saopštenju su istakli i da će nakon toga celokupnoj javnosti biti nedvosmisleno jasno „zašto im je svima sve vreme zajednička meta predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

    Podsetimo, Vučić je juče izjavio da on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin imaju nameru da podnesu prijavu sami protiv sebe, kako bi na taj način odgovorili na sve laži pripadnika mafijaškog klana, a kako je rekao, i tajkunskih političara.

    „Naći ćemo nekog od naših kolega to da uradi, kako bi izneli sve što su rekla ta lica, ali i tajkunski političari“, objasnio je Vučić.

    Ovo nije prvi put da gradonačelnik Novog Sada podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića. To je učinio i u decembru 2019. godine, kada je podneo krivičnu prijavu i protiv predsednikovog brata Andreja Vučića. 

    Razlog za to su bili navodi o umešanosti braće Vučić u slučaj „Jovanjica“, nelegalnu proizvodnju marihuane na imanju Predraga Koluvije, koji se zbog toga nalazi u pritvoru i protiv kojeg je podignuta optužnica. 

    I tada je prvo sam Vučić najavio podnošenje krivične prijave protiv sebe. Razlog u slučaju „Jovanjice“ je bio taj da „nema smisla da 500 puta odgovara na iste gluposti o kojima neko govori, a ne podnosi krivičnu prijavu“.

    Vučevićeva krivična prijava protiv braće Vučić odbačena je krajem januara 2020. godine. Tada je Tužilaštvo za organizovali kriminal saopštilo da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji sa osumnjičenim Predragom Koluvijom, niti da su pomaganjem ili na drugi način učestvovali u izvršenju krivičnog dela koje se stavljaju na teret Koluviji.

     

    Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Republičkom javnom tužilaštvu, a povodom tvrdnji klana Veljka Belivuka o vezama sa Vučićem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]