Foto: pxhere
Srbija

Vučić: Država će pokušati da ne poveća cenu struje i gasa

Izvor: 
Beta Uto, 05/10/2021 - 22:22Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija tokom predstojeće zimske imati dovoljno struje i gasa za svoje potrebe i da će država "pokušati da ne poveća" cenu struje i gasa za domaćinstva.

 

"Cena gasa je danas neverovatnih 1.400 dolara za 1.000 kubnih metara a mi kupujemo po ceni od 270 dolara. Srećom, imamo dovoljno gasa i struje za sebe ali ne možemo time sami da upravljamo a da ne prekršimo neka pravila što ćemo u krajnoj instanci da uradimo jer nemamo dovoljno mogućnosti za balansiranje i čuvanje energije“, rekao je Vučić posle učešća na samitu Evropske narodne partije u Ljubljani.

Ocenio je da su razlozi nastupajuće energetske krize „uvođenje karbon takse“ i to što su „svi želeli da podignu industrijske kapacitete u februaru i martu jer su pomislili da izlaze iz glavnog talasa korone“.

„Kina već ime restrikcije električne energije a to počinje da pogadja i Evropu. Iznenada se približavamo najvećoj krizi posle korone“, naveo je predsednik Srbije.

 
MarketingNajnovije vesti