• Vučić: Prva faza radova na novom Kliničkom centru Srbije gotova do 1. decembra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će prva faza radova na novom Kliničkom centru u Beogradu, vrednih oko 69 miliona evra, biti završena do 1. decembra.

    On je posle obilaska radova na izgradnji te zdravstvene ustanove rekao da će „pre Nove godine“ građani moći da koriste usluge od urgentnog prijema do dnevne bolnice.

    „Ponosan sam što će Srbija imati jedan od najmodernijih kliničkih centara u Evropi. Promene su neverovatne, ovako nismo ulagali 50-60 godina. Za ovo živite i borite se, ulažete ogromnu energiju i nalazite ogroman novac da bi svojim građanima mogli da pružite najbolju moguću negu i zaštitu“, rekao je Vučić.

    On je kazao da će novi objekat imati skoro 900 ležajeva intenzivne i poluintenzivne nege.

    „Biće to bolničko-hotelske sobe na najvišem nivou, oprema je najbolja i najskuplja, evropskih i svetskih proizvođača. Samo u ovu fazu uloženo je 69 miliona evra, a ukupno će biti uloženo 112 miliona“, kazao je Vučić.

    Dodao je da je za novi Klinički centar u Novom Sadu već izdvojeno 28 miliona evra i da se čeka Evropska investiciona banka za obnovu kragujevačkog Kliničkog centra u vrednosti od 35 miliona evra.

    Vučić je rekao da je razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktorkom Instituta za onkologiju Danicom Grujičić o novoj onkološkoj klinici, zbog sve većeg broja ljudi koji boluju od raka.

    „Do 5. septembra ćemo imati i novu kovid bolnicu u Novom Sadu jer je očigledno da, što zbog slabe vakcinacije što zbog same prirode virusa, nećemo moći lako da izbegnemo četvrti talas epidemije ali sam uveren da ćemo i zbog izgrađenih kapaciteta uspeti sve to da prevaziđemo na najbolji mogući način“, naveo je Vučić.

     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će prva faza radova na novom Kliničkom centru u Beogradu, vrednih oko 69 miliona evra, biti završena do 1. decembra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija