Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Veoma mi je stalo da opozicija izađe na izbore

Izvor: 
RTS Uto, 13/08/2019 - 13:11Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je veoma stalo da opozicija izađe na izbore, da bi to bilo najbolje za Srbiju jer bi građani mogli da vide, kako je kazao, ko ima koliku podršku.

Vučić je za RTS rekao da je spreman da uradi puno kako bi se iz javnosti "skinula besmislena priča" o izbornim uslovima.  
 
"Uredite biračke spiskove. Napišite šta hoćete u biračke spiskove, svako ime napišite. Gotovo sve ću prihvatiti po pitanju biračkih spiskova i finansiranja stranaka", rekao je on.  
 
Vučić je negirao da su ga predstavnici opozicije pozivali da razgovara sa njima i istakao da će lično razgovarati sa njima samo u skladu sa ustavnim ingerencijama, u parlamentu.  
 
"Razgovaraću sa onima koji pređu cenzus. Sa (predsednikom Pokreta slobodnih građana) Sergejem Trifunovićem ako izađe na izbore, (predsednikom Srpske radikalne stranke) Vojislavom Šešeljem i sa (predsednikom Socijalističke partije Srbije) Ivicom Dačićem", rekao je on.  
 
Povodom incidenta koji se dogodio ispred Predsedništva Srbije u subotu u Beogradu Vučić je kazao da će naredne subote na ulazu u zgradu biti postavljeno pet ili šest devojaka koje bi trebalo da "upozore demonstrante da je upad u zgradu Predsedništva kršenje zakona".  
 
"Sklonili smo ogradu ispred zgrade zato što je lepše bez nje, sada neće više moći da padaju, skaču preko nje, a ako budu želeli da izvedu državni udar moraće da uđu u zgradu", rekao je on.MarketingNajnovije vesti