• Vučić: Vrlo je moguće da SNS izgubi naredne izbore

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da mu je emitovanje dokumentarnog filma „Vladalac“ na televiziji N1 pokazatelj da će predstojeći izbori biti najteži za Srpsku naprednu stranku (SNS) i da je „vrlo moguće da će SNS te izbore izgubiti“.

    U izjavi novinarima nakon obilaska radova na obnovi Infektivne klinike u Beogradu, Vučić je rekao da je taj film posvećen njemu posledica kampanje koju organizuju i plaćaju „ujedinjeni tajkuni Srbije“, odnosno Dragan Đilas, Dragan Šolak i Miroslav Mišković, za koje je ocenio da bi da se „vrate na vlast i pljačkaju Srbiju“.

    „Ponosan sam koliko im smetam i što sam uspeo da pobedim sve njihove dilove. A ovo mi pokazuje da su rešili da ulože mnogo od svojih pokradenih milijardi. I zato će izbori biti najteži za nas i vrlo je moguće da ćemo izgubiti“, rekao je on i dodao da će na film odgovoriti još većim radom i energijom, kako bi pokazao da lažima i montažama nije moguće pobediti rad i posvećenost.

    On je rekao da se u tom filmu ne vidi ništa drugo osim mržnje i dodao da je film pripreman pred izbornu kampanju kako bi se podiglo narodno nezadovoljstvo i da bi se ljudima reklo da je „Vučić djavo i đubre“.

    „Pitao sam se čime sam zaslužio film od četiri sata, a u kojem nije rečeno da je nezaposlenost smanjena sa 26 na 9,5 odsto. Nije pomenuto kolike su bile plate i penzije a kolike su sada, koliko smo imali autoputeva i pruga a koliko danas. Osim što smo videli da sam ja kriv što je neki predsednik opštine uznemiravao damu, iako smo preduzeli sve da pokažemo da sa tim nismo saglasni i da to osudjujemo. Kriv sam bio i za požar u nečijoj garaži, iako smo mi uhapsili našeg predsednika opštine. Ne znam šta više očekujete?“, rekao je on.

    Govoreći o tvrdnjama pojedinih opozicionara da Srbija ima velikih problema sa migrantima, Vučić je rekao da to nije tačno.

    „Srbija nema problema sa migrantima. Bilo je nešto malo u Šidu i Kanjiži, ali inače nema nigde nikakvih problema. A to što postoji potreba nekih da nas blate u svetu, da bi se pokazalo da i mi imamo moderne fašiste, to im nećemo dozvoliti. Neće moći da nas blate“, rekao je on.

    „Promene koje sam najavio nisu obećanje ludom radovanje“

    Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti puno promena na mestu predsednika opština, gradonačelnika, među odbornicima i poslanicima, jer je potrebno uvesti nove ljude sa energijom, i da ta njegova najava „nije obećanje ludom radovanje“.

    „Ima ljudi kojima sam zadovoljan ali vidim da im nestaje energije, ali ima i drugačijih slučajeva. Uvešćemo pre svega mlade ljude na ta mesta“, rekao je Vučić prilikom obilaska radova na Infektivnoj klinici u Beogradu, najavljujeći da će biti promenjeni i oni čijim je radom zadovoljan, ali su se umorili posle četiri, pet godina.

    Kometarišući prilike u Bosni i Hecegovini, on je rekao da je politika Srbije poštovanje Dejtonskog sporazuma, što znači i integriteta te države ali i Republike Srpske, unutar nje.

    On je rekao da je „želja mnogih da uvek za sve okrive Srbiju“, pa su, kako je rekao, krenuli da napadaju što nije „obuzdao Dodika“.

    Kako je naveo, to nije njegov posao i neće to da radi, dodajući da „poštuje“ srpskog člana Predsedništva BiH.

    On je rekao i da sramota da još niko nije odgovaro za pokušaj njegovog ubista priliko posete Srebrenici.

    Govoreći o odnosima sa Prištinom, Vučić je ocenio da se mora razgovarati i kad izgleda da to nije moguće. „Sukob nije alternativa, potrebne su nam godine mira kako bi nastavili da se razvijamo“, rekao je on.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da mu je emitovanje dokumentarnog filma „Vladalac“ na televiziji N1 pokazatelj da će predstojeći izbori biti najteži za Srpsku naprednu stranku (SNS) i da je „vrlo moguće da će SNS te izbore izgubiti“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]