Vulin prontscreen
Srbija

Vulin: Ako su Nemci napravili jedinstvenu državu, mogu i Srbi da žive zajedno

Izvor: 
N1 Uto, 20/09/2022 - 22:26Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je svečanoj sednici Skupštine opštine Ribnik u Republici Srpskoj, gde mu je uručena povelja počasnog građanina za izuzetan doprinos razvoju ove opštine i požrtvovano zalaganje za jedinstvo srpskog naroda.

 

„Čudno se osećam što mi dajete ključeve grada koji je i onako moj, što me primate na prelepu Manjaču čije sam ja dete, koju nisam zaboravio niti mogu da zaboravim. I ponosan sam kada kao mali čovek sa velike planine mogu da pomognem, mogu nešto malo da učinim za ovaj kraj, za srpski narod“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Vulin, prenosi MUP u saopštenju.

Obraćajući se nakon uručene povelje počasnog građanina opštine Ribnik u Republici Srpskoj, istakao je da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije dokle god je na njenom čelu Aleksandar Vučić.

Vulin je naglasio da čvrsto veruje u formiranje srpskog sveta, te da je to proces koji se ne može zaustaviti.

„Čvrsto verujem u formiranje srpskog sveta, ja znam da ćemo mi biti jedno. Ako su mogli Nemci, poražen narod u Drugom svetskom ratu da naprave jedinstvenu državu, a što mi Srbi kao pobednički narod u Drugom svetskom ratu ne bismo mogli da živimo zajedno. Kome je pretnja potreba Srba da budu jedno, šta to mene može da odvoji od Republike Srpske, a šta to vas može da odvoji od Srbije? Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana“, kazao je Vulin.

 

 
MarketingNajnovije vesti