• Vulin: Sve jedinice Vojske Srbije neprekidno se obučavaju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da bi pripadnici Vojske Srbije mogli da rade svoj posao, moraju neprekidno da se obučavaju.

    „Svi pripadnici Vojske Srbije rade odgovoran i veoma težak posao. Sve jedinice Vojske Srbije se neprekidno obučavaju, bez obzira da li su opterećeni bilo kojim drugim zadatkom“, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska pripadnike Komande za razvoj Timočke brigade Komande za obuku i 31. pešadijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru.
    Zadatak Ministarstva odbrane i čitavog državnog rukovodstva, naglasio je ministar Vulin, jeste da im se omoguće odgovarajući uslovi za to.

    „Dobili su nove uniforme, dobili su prvi put nove letnje čizme, povećava se kvalitet svih onih sredstava s kojima rade, a svakako da planiramo i povećanje njihovih zarada u narednom periodu, naveo je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

    Kako je ocenio, kada se vojnik obezbedi na taj način da može da se posveti samo svom zadatku, obuci i pripremi za sve izazove, mogu da se očekuju najbolji rezultati.

    Komandant 31. pešadijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske major Lazar Kalat rekao je da su prikazani sadržaji obučavanja vojnika iz tog bataljona.

    „Prvo je prikazan rad voda za podršku jedne pešadijske čete koja realizuje obuku po temi „Izlazak i posedanje vatrenog položaja“, a zatim i streljački vod na motornim vozilima „hamer“ koji je prikazao obuku na tim vozilima u ulozi izviđačke patrole, prilikom blokade puta i napada na kolonu“, naglasio je major Kalat.

    Naveo je da je reč o sadržajima obuke koji se izvode svakodnevno u pešadijskim četama bataljona, kao i sadržaji obuke koji se realizuju u okviru priprema deklarisanih jedinica po konceptu operativnih sposobnosti.
    „U oba slučaja, težište je na kolektivnoj obuci, kako bi se prikazao rad odeljenja u sastavu voda i način uvežbavanja, kao i da bi se stvorili timski duh i unapredili saradnju“, naglasio je major Kalat dodajući da će na taj način pripadnici jedinice lakše i brže izvršavati dodeljene zadatke.

    Nakon referisanja komandanta Komande za razvoj Timočke brigade pukovnika Branka Radojevića i komandanta 31. pešadijskog bataljona majora Kalata, ministar odbrane prisustvovao je prikazu postupka voda za podršku prilikom izlaska i posedanja vatrenog položaja, prikazu rada streljačkog voda na vozilu „hamer“ u slučaju napada, a obišao je i kapacitete za smeštaj, čuvanje i održavanje naoružanja i vojne opreme.

    Kasarnu su obišli i načelnik Štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika, načelnik Štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i zamenik komandanta Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić. 

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da bi pripadnici Vojske Srbije mogli da rade svoj posao, moraju neprekidno da se obučavaju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Najboljim istraživačama povećanje plata za 30 odsto

    Na osnovu podataka portala eNauka i međunarodno priznatih naučnih rezultata, nedavno je objavljena lista na kojoj su naši najbolji istraživači. Zbog svojih izvanrednih dostignuća, njih 10 odsto […]