• Za proteklih godinu i po dana policija zaplenila više od 12 tona najrazličitijih vrsta narkotika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas 9. sastanku Strateške grupe Direkcije policije na kojem su analizirani rezultati rada organizacionih jedinica i područnih policijskih uprava Ministarstva unutrašnjih poslova. 

    Najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova, članovi Direkcije policije, rukovodioci organizacionih jedinica u sedištu Ministarstva i načelnici policijskih uprava, referisali su ministru policije Aleksandru Vulinu o ostvarenim  rezultatima i sprovedenim aktivnostima po odlukama sa 8. sastanka Strateške grupe Direkcije policije. 

    Na sastanku Strateške grupe precizirane su aktivnosti koje će biti sprovedene u narednom periodu u cilju podizanja bezbednosti građanja na još viši nivo. 

    Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju pruža policiji, a koja se ogleda i u povećanju plata zaposlenih i kontinuiranom poboljšanju materijalnog položaja i standarda pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i u jačanju kapaciteta kroz nabavku opreme i naoružanja i modernizaciji policijskih objekata i vozila. 

    „Srpska policija u proteklih godinu i po dana ostvarila je značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i borbi protiv trgovine narkoticima. Za proteklih godinu i po dana, policija je zaplenila više od 12 tona najrazličitijih vrsta narkotika. Otkriveno je 67 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane i 115 takozvanih plantaža, odnosno zasada marihuane. Kada je reč o prva tri meseca 2022. godine, zaplenjeno je oko 2 tone droge i otkriveno 11 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane. Nastavljamo još jaču, uporniju i intenzivniju borbu protiv trgovine narkoticima“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin. 

    „Ponosan sam na pripadnike policije koji su za godinu i po dana razbili i procesuirali 30 organizovanih kriminalnih grupa. Razbijen je najmonstruozniji klan u Evropi, Belivuk-Miljković, uhapšen je najozloglašeniji kriminalac u regionu Darko Elez, razbijena je kriminalna grupa koju je predvodio Dario Đorđević. Razbijeno je 8 organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile krijumčarenjem ljudi, a pravdi su privedena i 4 člana grupe „Pink Panter“ koji su u Nemačkoj ukrali satove i nakit vredne 4 miliona evra. Za prva tri meseca 2022. godine, srpska policija je razbila i procesuirala 7 organizovanih kriminalnih grupa, 4 grupe zbog trgovine drogom. Još jednom čestitam pripadnicima SBPOK-a koji su pre par dana razbili organizovanu kriminalnu grupu koju je predvodio izvesni Lucifer i tom prilikom, između ostalog, zaplenili skoro 8 kilograma kokaina. Ovo su konkretna dela i rezultati. Pripadnici policije ostaju maksimalno posvećeni borbi protiv organizovanog kriminala i za to imaju veliku podršku države na čelu sa predsednikom Vučićem“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin i naglasio da se pripadnici policije uspešno bore i protiv sive ekonomije i privrednog kriminala. 

    „Naredio sam da se u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova formiraju i dve nove jedinice, Jedinica za bezbednost na rekama i Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine zato što hoću još žešću i snažniju borbu protiv onih koji bi da preko naših reka švercuju goriva i naftu. Hoću još odlučniju borbu protiv onih koji bi da ugrožavanjem zdravlja naših ljudi i prirode stiču profit“, istakao je ministar policije. 

    Ministar policije Aleksandar Vulin posebno je pohvalio rad pripadnika Policijske uprave za grad Beograd na čelu sa načelnikom Veselinom Milićem i istakao da je ukupan broj krivičnih dela na području Beograda smanjen za 14 odsto u odnosu na 2020. godinu, te da Beograd u poslednjih 40 godina nikada nije bio bezbedniji i sigurniji. 

    Ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da se Srbiji neće dogoditi Majdan i da će srpska policija, uz puno poštovanje i primenu zakona, sačuvati stabilan javni red i mir i zaštititi ustavni poredak zemlje. 

    Pre početka 9. sastanaka Strateške grupe Direkcije policije odata je pošta ubijenom pripadniku policije Ivanu Đurđevcu koji je u Zaječaru stradao na dužnosti.

    Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas 9. sastanku Strateške grupe Direkcije policije na kojem su analizirani rezultati rada organizacionih jedinica i područnih policijskih uprava Ministarstva unutrašnjih poslova. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija