Zlato Foto: Uprava carina
Srbija

Zaplenjeno zlato vredno 800.000 dinara

Izvor: 
RTS Čet, 20/02/2020 - 12:07

Na najfrekventnijem graničnom prelazu ka Bugarskoj – Gradini, carinici su sprečili krijumčarenje zlatnog nakita i parfema.

Neprijavljeno zlato vredno 800.000 dinara pronađeno je prilikom detaljne kontrole na ulazu iz Bugarske u Srbiju automobila bugarskih registracija, saopštila je Uprava carina.

Njime je petoro bugarskih državljana putovalo ka Francuskoj, rekavši da osim ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo da se prijavi.

Međutim, najpre je u torbici i neseseru jedne putnice pronađen deo neprijavljenog zlatnog nakita, da bi potom i iza, kao i ispod vozačevog sedišta bile pronađene kutija i torbica sa zlatom.

Vrednost preko 30 narukvica, ogrlica minđuša i prstenja, ukupne težine nešto više od 350 grama, procenjena je na preko 800.000 dinara.

Kamiondžija krijumčario parfeme u sanduku za alat

U drugom slučaju kod kontrole kamiona pančevačke registracije, koji je iz Turske prevozio tekstilnu robu za uvoznika u Beogradu, pronađeno 40 ženskih i muških parfema poznatih robnih marki.

Iako je vozač kamiona prethodno tvrdio da nema ništa da prijavi, osim već prijavljene tekstilne robe koju prevozi, carinici su u bočnom sanduku za alat pronašli kutije i kese sa 40 krijumčarenih parfema.

Osim zbog krijumčarenja, vozač će odgovarati i zbog povrede prava intelektualne svojine poznatih brendova "armani", "versaće", "pako raban", "karolina herera" i drugih, jer se pretpostavlja da je reč o kvalitetnim, ali ipak kopijama parfema ovih proizvođača.

 
 MarketingNajnovije vesti