• SVE BOLJI I SIGURNIJI U SEBE

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

    Nastava iz predmeta Makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture u osnovnoj školi „Goce Delčev“ u Jabuci se odvija već pet godina. Tokom ovih godina, pored redovne nastave, formirane su i literarna, recitatorska, dramska i novinarska sekcija koje uspešno rade i čiji članovi učestvuju na školskim priredbama i događajima koje organizuje makedonska zajednica.

                Članovi literarne sekcije svoje sposobnosti pisanja dokazuju učestvom na literarnim konkursima, a novinarske pisanjem za časopis za decu i mlade „Duga“. Članovi recitatorske i dramske sekcije su imali najviše posla i najbolje polje za dokazivanje. Oni su samo u drugoj polovini oktobra učestvovali na tri događaja na kojima su pokazali znanje makedonskog jezika.

                Na Međunarodnom danu jabuke, koji je obeležen 21. oktobra, pred svojim drugarima, učiteljima, nastavnicima i roditeljima, recitovali su stihove posvećene voću i jeseni. 24. oktobra su povodom Dana revolucionarne borbe makedonskog naroda, pred bistom Goceta Delčeva recitovali pesme posvećene Gocetu Delčevu i svim borcima koji su položili svoje živote u temelje slobode.

                Svoje recitatorske sposobnosti su pokazali i na svečanoj akademiji koja je održana u Kulturnom centru Pančeva povodom 70-godišnjice doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu. Program su pratili i predsednici Republike Makedonije i Republike Srbije, dr Đorđe Ivanov i Tomislav Nikolić.

                -Od učešća do učešća oni su sve sigurniji u sebe i bolje pokazuju naučeno, kaže profesorka Liljana Lazareska.

                Svakako, najuspešniji su bili na proslavi Dana Nacionalnog saveta, 10. decembra, gde su u dva bloka pokazali svoje znanje iz oblasti recitovanja i glume. Ovde su dokazali i svoje organizacione sposobnosti, budući da su bili i nosioci programa.

                Zadovoljstvo ne krije ni direktor škole, Milosav Urošević, koji ih podržava tokom svih njihovih aktivnosti. Njegovo prisustvo na nastupima recitatora ih inspiriše da budu bolji, da rade više i da budu sigurnijiu svoje znanje i prilikom prezentacije naučenog.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija